Forum > Getz

[Getz TB] Nie odpala przy wysokich temperaturach

<< < (2/2)

Zbyszek:
Może być cewka, może być czujnik temperatury, może być czujnik położenia wału...

Tesla:
Witam.
Dzisiaj zadzwoniłem do innego serwisu a tam pierwsze pytanie jakie padło ze strony serwisanta to: Czy podczas uruchamiania świeci się lampka immobilisera?
Faktycznie nie zwróciło to mojej uwagi z początku bo wydawało mi się, że wszystkie lampki świecą ale podczas przeprowadzanych prób udało się trafić na moment gdy nie świeciła lampka immobilisera i ku mojemu zaskoczeniu silnik zrobił swoje yy yy yy i ... zonk.
Jestem umówiony na jutro na podpięcie pod komputer i zobaczymy co wyjdzie.
Pozdrawiam i dziękuje za udzielone porady. :-)

Zbyszek:
Jeśli lampka się nie świeci nie uruchomisz silnika. W Accentach na ten przykład zdarzały się problemy z anteną immobilisera (wystarczyło rozebrać i przeczyścić). Kolega w gacku też ma tak, że raz na jakiś czas ma problem z "załapaniem" immo... znalazł sposób taki, że mocniej dociska kluczyk w stacyjce i zawsze działa.

Matison:
Ja proponuję spróbować po prostu nawet kilka razy kluczyk wyjąć i wsadzić ponownie za którymś razem lampka zgaśnie. Sam mam czasami ten problem więc to raczej jest wina konstrukcyjna gacków.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej