Forum > Getz

[Getz TB] Nie odpala przy wysokich temperaturach

(1/2) > >>

Tesla:
Witam kolegów forumowiczów.
Jestem właścicielem Getza 1.1 z 2008r. Od kilku dni przy wysokich temperaturach otoczenia lub po skończonej trasie mam problem z uruchomieniem silnika. Analogicznie przy niskich temperaturach (w godzinach rannych) problem ten nie występuje. Proszę o pomoc w tej kwestii i ewentualnie o namiary solidnego serwisu na śląsku.
Pozdrawiam 8-)

skali:
Jak dla mnie cewka wysokiego napięcia. One nie lubią wysokich temperatur i często siadają.
Ale głowy nie dam, podjedź do jakiegoś mechanika i ew. nakieruj go na te usterke .

pzdr :)

Tesla:
Będę musiał w najbliższym czasie odwiedzić jakiegoś mechanika. W ASO powiedziano mi, że może to być czujnik temperatury.
Czy zawory mogą mieć coś z tym wspólnego? Takie sugestie padały też ze strony znajomych. Pytam też ze względu na fakt, iż pół roku temu miałem wymieniane panewki na korbowodzie i po naprawie dwukrotnie regulowane zawory.

skali:
Zawory korbowody? Nie z uwagi na to że byłoby to już uszkodzenie mechaniczne i wydawałoby określony metaliczny dźwięk, a zdaje mi sie że napewno byś to sprzostrzegł.

Kurako:
tutaj jak skali powiedział, bedzie problem z jakimiś przewodami, bo przy mechanice wysoka temperatura az tak nie wplywałaby na działanie, tak mi sie wydaje... :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej