Forum > i30 PD
philips.com/roadlegalled - phillips ultinion
RobertW:
Witam. W dopuszczeniu do ruchu pierwsze legalne LEDy h7.... Tylko dlaczego nie w Polsce? https://www.philips.com/c-e/au/road-legal-led-headlights
robaszek127:
Miałem takie nowe tylko OSRAMY i sprzedałem tanio bo nie będę zakładał skoro są nadal nielegalne. U nas teraz mają ważniejsze sprawy jak wywalić kasę firmom by potem w podatkach nas drążyć z ich spłatą.
RobertW:
Tak się zastanawiam nad Twoją odpowiedzią... Co mają podatki do homologacji żarówek? To raczej kwestia producenta choć to zastanawiające że produkują zarówno w Polsce a z homologacja na bankiet.
rafisz:
nie wiem tylko czy montaż tego ma sens, no bo bez samopoziomowania i spryskiwaczy reflektorów nie wolno stosować świateł mijania które emitują strumień przekraczający 2000 lumenów (wszystko ładnie opisane w regulaminie EKG ONZ nr 48), a z tego co wiem to ta homologacja na ultinona6000 tego przepisu nie znosi, czyli nie mogą dawać więcej światła bo wymagania nie pozwalają, a więc będzie to świeciło tak samo jak zwykłe żarówki tyle że inną barwą... poza tym gdzieś w specyfikacji tych "żarówek" wyczytałem że ich strumień to 1550 dla H7 i około 1650 dla H4 lumenów, czyli tyle ile zwykła żarówka...
no i na koniec fajne info na stronce philipsa - Nawet o 400% jaśniejsze światło* - i tu ta gwiadka na końcu ma ciekawe znaczenie, po pod spodem wyjaśnienie - * Im Vergleich zur gesetzlichen Mindestanforderung. Gilt für H4, H7. Kann je nach Automodell und Lampentyp variieren, nie znam niemieckiego, ale wg tłumacza google znaczy to tyle że "W porównaniu z minimalnym wymogiem prawnym. Dotyczy żarówek H4 i H7. Może się różnić w zależności od modelu samochodu i rodzaju żarówki."
no i druga sprawa dopuszczone tylko do samochodów wymienionych w liście, a lista na stronce philipsa, faktem jest że dość długa
RobertW:
Strumień świetlny może i nie pozwala ale żywotność już tak. Poza tym kwestia estetyki i mody, ładnie świeca.
Nawigacja
[#] Następna strona