Autor Wątek: i30 PD wersja comfort LED  (Przeczytany 230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sisimon

• Giełda
i30 PD wersja comfort LED
« dnia: 22 Lipiec 2025, 14:11:14 »
Mam pytanie odnośnie świateł przednich LED z doświetlaniem zakrętów w modelu i30 PD z 2020 r. Czy jeżeli spali się coś w reflektorze, to jest szansa jakiejś domowej naprawy ? czy trzeba kupić całą lampę ? Myślałem, że żona ma tylko w reflektorze ozdobniki LED (takie łezki trójkątne) a reszta to zwykłe żarówki :)  Ktoś pisał, że ledy się rzadko palą. Akurat zięciowi padł reflektor LED w Mercu , koszt nowej lampy to wydatek rzędu 5000-6000 zł, używane idą ponad 2000 zł i 2 miesiące temu sąsiadowi padł reflektor w kilkuletnim OPEL Mokka - nowa lampa 4000 zł. Jak to się ma do 10 zł za H7 :)
« Ostatnia zmiana: 22 Lipiec 2025, 14:17:23 przez sisimon »

Offline robaszek127

• Giełda
Odp: i30 PD wersja comfort LED
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lipiec 2025, 18:39:25 »
Niestety ledy w teorii są trwałe. Jednak jak padnie dioda to zostaje tylko wymiana reflektora. Są też firmy co naprawiają i koszt bywa różny jaki ceny reflektorów. Ja miałem spaloną 1 z 4 diód od dziennych w reflektorze przednim reszta na szczęście zwykłe żarówki. Naprawa wydawał się prosta. Ale reflektor sklejony klejem więc nie da się rozkleić na ciepło. Za samą naprawę diody lekko 500zł plus wysyłka.  Kupiłem nowszą lampę akurat trafiła się na allegro lokalnym. Taka ekologia, że trzeba wymienić cały element jak padnie jedna mała rzecz.