Forum > i30 GD

razem p0130, p0420, p0134

<< < (2/2)

...kuba...:

--- Cytat: Webby w 14 Czerwiec 2025, 18:52:11 ---Na desce NIE PALIŁ się bład Check Engine.

--- Koniec cytatu ---
A w ogóle po przekręceniu kluczyka zaświeca się check i gaśnie po odpaleniu silnika? - bo takie jest prawidłowe zachowanie tej kontrolki(w zasadzie większości kontrolek), że po zapłonie na kilka sekund są zapalane w celu testu, że kontrolka świeci. Sonda koszt ok 200-400zł najlepiej Denso albo ori... na te za 90zł nawet nie patrz! Katalizator to standard w Hyundai, że się rozsypuje także regeneracja albo nowy to już koszt w tys... 1, 2 lub 3... pytanie, w jakim stanie faktycnzie jest kat... czy przez jego rozsypanie cylindry silnika nie są porysowane - to też standard w Hyundai.

robaszek127:
Przecież przed nabiciem klimy robi się test szczelności a nie nabija drogim czynnikiem i potem patrzy czynie ucieka.  Do tego brak błędu i samochód niesprawny za 29tys plus do tego polesingowy to ciężki temat. Ja bym szukał innej oferty nie auta co było jeżdżone w firmie i pewnie olej wymieniany jak najdłuzej się da.

Webby:

--- Cytat: ...kuba... w 15 Czerwiec 2025, 09:18:42 ---A w ogóle po przekręceniu kluczyka zaświeca się check i gaśnie po odpaleniu silnika? -

--- Koniec cytatu ---

właśnie tego nie sprawdziłem...

--- Cytat: ...kuba... w 15 Czerwiec 2025, 09:18:42 --- jakim stanie faktycnzie jest kat... czy przez jego rozsypanie cylindry silnika nie są porysowane - to też standard w Hyundai.

--- Koniec cytatu ---

jedzie dobrze, nie szarpie, choć wrażenie przyspieszanie jakby odrobinę mniejsze nić w mojej kijance (ten sam silnik 126KM i pare kg cieższa)..ale to może tylko wrażenie

myślę, by to zweryfikować jeszcze u mechanika...tzn te błędy

gdybym pojechł

Webby:

--- Cytat: robaszek127 w 15 Czerwiec 2025, 09:32:48 ---Przecież przed nabiciem klimy robi się test szczelności a nie nabija drogim czynnikiem i potem patrzy czynie ucieka. 

--- Koniec cytatu ---

no tak..wcześniej zrobili test

robaszek127:
Mnie się to nie podoba, że sondy nowej nie wstawili, nie ma błędów na desce a strasznie klimę robią jakby to ona była najważniejsza. Gość robi co najtaniej i sprzeda auto apotem dołoży i kupi drugie na firmę plus odliczy sobie vat. Czy warto dawać 29tys plus kolejną kasę na naprawę? Raczej nie jest jak widać rodzynek od 1 właściciela tylko ciorane auto na firmę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej