Forum > i40 VF

Ciężko wchodzą biegi!!

(1/5) > >>

Pocztex4:
Witam. Od dłuższego czasu biegi ciężko wchodzą , czasem coś zgrzytanie przy zmianie. Na pedale wyczuwalny jest luz około 2 cm, dodam że na tym oczku od pompki sprzęgła luzu nie ma. Jak tylko dotknę pedał sprzęgła trzpień od pompki wciska się od razu z luzem 2 cm i dopiero wtedy czuć opór na pedale i pompce.Olej wymieniony bez zmian. Żadnych odgłosów dwumasy nie ma. Czasem po wciśnięciu sprzęgła dwa razy biegi lepiej wchodzą. Gdzie ewentualnie szukać problemu?!

Cobra_JM:
http://hyundaiklub.pl/index.php/topic,11761.0.html Przeczytaj ten wątek. To raczej jest ten problem. Sam tak miałem. Wymieniłem komplet. Łącznik i pompę - są razem połączone.

Pocztex4:
Pompkę sprzęgła dokładnie obejrzę w sobotę. Dzisiaj zauważyłem że zapalając auto na biegu z wciśniętym sprzęgłem - auto rusza do przodu???

Cobra_JM:
Nie wysprzęgla do końca ?. Ja miałem ok. 3-4cm luzu na pedale. Zobacz od strony silnika. Łącznik i "reduktor" są złączone razem. Po tylu latach chyba warto je razem wymienić. Ja tak zrobiłem. Może są "luzy" w obu częściach ?. Mnie z oryginalnymi częściami + robocizna wyniosła 1000PLN.

paweljon:
A odpowietrzałes sprzegło?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej