Forum > i40 VF
Ciężko wchodzą biegi!!
Pocztex4:
Miałem wymieniany olej więc chyba mechanik odpowietrzył. Dodam że przed wymianą oleju było to samo..
Cobra_JM:
Widzę że masz autko tak stare jak moje - 2012. Warto chyba po takim czasie wymienić osprzęt na nowy skoro szwankuje ?.
Mi coś zaczyna szwankować czujnik położenia wału korbowego. Raczej wymienię, chyba że to problem zaśniedziałej złączki. To by był już 3 taki przypadek zaśniedziałej złączki. Muszę jeszcze jakoś to sprawdzić. Trudne dojście do złączki.
Pocztex4:
Co masz na myśli z tą wymianą osprzętu?
paweljon:
To że mechanik wymieniał płyny nie znaczy że odpowietrzyć układ. W 2 osoby to max 5 minut roboty. Warto sprawdzić bo często najprostsze rzeczy sprawiają najwięcej problemów.
Cobra_JM:
To co mówi kolega to też sprawdź. Może to jest przyczyna - złe odpowietrzenie. Taniej wyjdzie. Jak nie to przemyśl rzeczywiście wymianę tych 2 elementów. Sprawdź czy to na pewno jest luz na samym łączeniu pedału z tym łącznikiem. Jak to, to już wiesz że jest zużyte łączenie. W komorze silnika natomiast widać że to są 2 osobne elementy połączone ze zbiorniczkiem. Po tylu latach może coś być nieszczelne. Mi lekko puszczało także płyn na łączeniu między nimi.
Ten luz można fajnie zobaczyć obserwując przy pedale ile ci się pedał ruszy zanim popchnie łącznik.
3m się.
Nawigacja
[#] Następna strona