Forum > i40 VF
Hyundai i40 czujniki przód
Uneur:
Pchać się w chińskie zamienniki? W sensie żeby już nie przepłacać kupić zestaw 4 ale chińskich? Bo w sumie to nie wiem jak ten temat ugryźć, czy problem leży w samych czujnikach a ja mam takiego pecha jeśli idzie o zakup "nowych" czy też może czujniki są dobre a sterownik generuje problemy?
szyby1:
Uner a jakim programem sprawdzałeś błędy tych czujników.
Uneur:
Do sprawdzenia użyłem komputera do diagnostyki samochodowej, a dokładniej AUTEL MaxiDAS DS808
Wcześniej wyrzucał kody błędów
B1213 Usterka Prawego Przedniego Czujnika
B1211 Usterka Lewego Środkowego Czujnika przedniego
Teraz jak postał na parkingu i się nagrzał świeci mi się cała choinka, przód tył bez różnicy.
Oczywiście tył nie był ruszany i z pewnością wadzi mu przód i stwarza takie problemy chyba że padł sterownik / moduł / bezpiecznik ?
Swoją drogą da się jakoś na stałe wyłączyć czujniki? Tak żeby się nie odpalały przy wstecznym?
XT1097:
Czasem ryzyko się zmaterializuje... Szczęśliwie Allegro jest raczej po stronie kupujących więc nie powinieneś mieć problemów. Bardziej bałbym się przy OLX
Uneur:
A kupował z Was ktoś chińczyki? Bo na podstawie tej podróbki która niechybnie jest chińska mogę śmiało stwierdzić mimo że nie działa jakoś "mostkuje" sygnał do kolejnego czujnika. Bo tak dla świętego spokoju kupił bym zestaw chińczyków za 120 zł i może by mi tył działał normalnie, a przód... no cóż :D z przodem wtedy się coś wymyśli na spokojnie :D
Jeśli ktoś kupował dajcie znać, czy to działa jakoś?
Nawigacja
[#] Następna strona