Forum > Pony / Excel

Żarówka podświetlająca zegarek

(1/2) > >>

Timon:
Witam.

Wymieniał ktoś może żarówkę podświetlającą zegarek? Padła mi dziś franca na moich oczach, mrugnęła na pożegnanie. Zakołysało na dziurze pod blokiem, no i teraz już nie działa. Zegarek jest wsadzony w deskę na jakiś wcisk czy jak? Ktoś to może wymontowywał i podpowie. Mam taką cichą nadzieję. Sam zegarek działa, reszta podświetlenia konsoli, prędkościomierza/obrotomierza też, więc obstawiam na spaloną żarówkę w zegarku. Warto to przy wymianie zamienić jakimś ledowym odpowiednikiem czy wsadzać identyczną jaka była? Trudne to będzie?

Grand:
Ja w moim starym samochodzie normalnie mialem zwykłą żarówkę i na wcisk był zegar, wydaje mi się, że tu jest tak samo.
Ja mam natomiast do Ciebie pytanie, wiesz jak ten zegarek ustawić?
Cały czas mam -10h i troche to denerwuje, a nie umiem go ustawić.

Timon:
U mnie jest taka odchylana klapka, a tam dwa albo trzy przyciski opisna "hour", "min" i "set" (albo tylko te dwa pierwsze).  Jedno wciśnięcie "hour" i +1godzina, "min" analogicznie tylko do minut. "set" (o ile jest, bo nie jestem tego pewien) zmienia format wyświetlania godziny z 12h na 24h. Klapkę masz albo przesuwaną w lewo prawo obok wyświetlacza albo odchylaną :)

skali:
Nie kojarze jak jest w Ponym, ale znając życie to tak samo jak miałem w Coupetach i Lantrze, czyli wyjmowany. Podważasz śrubokręcikiem z jednej strony i wyłazi :) Lepiej kup używke, nie wiem czy dostaniesz taką żaróweczke..

Timon:
Ok, problem zlikwidowany. Wyciągnąłem zegark, wyjąłem żarówkę. Okazało się, że żarówka sprawna, przeczyściłem styki i działa. Jedynie mnie zdziwiło, że zegarek jest podświetlony jedynie jak kluczyk jest przekręcony - nie jest to zależne od świateł postojowych tylko od pozycji kluczyka. Jak nie mam na zapłnoie i włącze światła to deska rozdzielcza jest podświetlona, gałki ustawiania nawiewu też. Tylko zegarek nie. On jest podświetlony tylko jak silnik odpalony (bądź ta sama pozycja kluczyka, a silnik zgaszony). U Was też tak jest?

Zegarek jest na wcisk. Należy wyjmować ostroznie i podważać równomiernie z dwóch stron.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej