Autor Wątek: hyindai tuscon nie kręci  (Przeczytany 2023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bat

• HKP
  • **
hyindai tuscon nie kręci
« dnia: 30 Styczeń 2025, 16:24:35 »
witajcie, problem z odpaleniem tucsona, wymieniłem obudowę kluczyka, wszystko złożyłem dobrze, na drugi dzień poszedłem odpalic autu, kręcił ale nie odpalił, próbowałem tak 3 razy, potem po przekreceniu kluczyka gaśnie nawigacja i podswietlenie nawiewów i auto nie kręci, pojechałem do gościa który dorabia klucze i okazało się że do nowej obudowy nie przełożyłem transpondera, i możliwe że auto weszło w tryb kradzieżowy, zalecił mi podłączenie prostownika i przekręcenie kluczyków na zapłon i tak na 2 h, bo kontrolka chech i od imobilajzera nie gasły, tak zrobiłem po podpieciu prostownika po ok 1 min kontrolki zgasły i auto odpaliłem, odłączyłem od prostownika, zgasiłem i dalej to samo, powtórzyłem opcję z prostownikiem ale nie ma rezultatu, co myslicie co jest grane, po podłączeniu prostownika kontrolka z imo gaśnie ale nie odpala, aku ma 12,3v może jest za mało ale czy możliwe żeby tak od razu sie rozładował, dajcie znać

Offline ...kuba...

• Giełda
Odp: hyindai tuscon nie kręci
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Styczeń 2025, 22:26:51 »
Możliwe, że akumulator wewnętrznie się uszkodził, przydałoby się go sprawdzić, sprawdź jakie będzie miał napięcie pod obciążeniem np. przy włączonych światłach, nawiewie ogrzewaniu szyb itp. lub jak godzina na zegarkach radio itp już Ci się wyzerowało to odłącz aku i podwieź do jakiegoś sklepu z akumulatorami czy serwisu samochodowego powinni mieć testery do aku.