Forum > Getz
Jaki olej do getza 1.5 CRDi oraz kontrolki temperatury
RADTUS:
--- Cytat: "kiboo" ---Cześć
Mam to autko od tygodnia , muszę zrobić wymianę oleju ,paska itp. Mam pytanko,
ile oleju ,,wejdzie" go getza?
Czy macie możliwość gdzieś namierzyć gumy do podału gazu , od hamulca i sprzęgła są ok ?Czy przy wymianie paska konieczna jest wymiana napinacza?
Podobno jest problem po wymianie paska z pompą wodną.
--- Koniec cytatu ---
4,8L
instrukcja w temacie paska wskazuje na 120kkm
Pozdrawiam,
fryzjerka34:
mam getza ,1.5 CRDi, rocznik 2008, czy moze mi ktoś powiedzieć czy normalne jest ze na tablicy nie widzę wskaźnika temperatury chłodzena w czasie jazdy,,jedynie przy przy rozruchu widać przez moment czerwona diodę na zegarze obrotomierza, czy takpowinno byc, czy może jest coś uszkodzone
marekityle:
--- Cytat: "fryzjerka34" ---mam getza ,1.5 CRDi, rocznik 2008, czy moze mi ktoś powiedzieć czy normalne jest ze na tablicy nie widzę wskaźnika temperatury chłodzena w czasie jazdy,,jedynie przy przy rozruchu widać przez moment czerwona diodę na zegarze obrotomierza, czy takpowinno byc, czy może jest coś uszkodzone
--- Koniec cytatu ---
w moim w czsie rozruchu dodatkowo świeci niebieska dioda która gaśnie dopiero po rozgrzaniu silnika do 60°C, czerwona ponownie zapala się przy 120°C i zgodnie z instrukcją wtedy musisz natychmiast się zatrzymać i wyłączyć silnik
fryzjerka34:
czytałem w instrukcji że niebieska powinna się świecić ponizej 60stopni, a u mnie wogóle się nie swieci niebiesk, myslę że to chyba jakaś usterka
marekityle:
fryzjerka34, to może być tylko przepalona :idea: kontrolki
Nawigacja
[#] Następna strona