Dzień dobry.
W moim prawie 5 letnim, jeszcze na gwarancji Hyundaia i30 PDE od pewnego czasu na włączonym silniku lekko pulsują światła kabiny oraz oświetlenia bagażnika. Światła zwykle bardziej pulsują czy zmieniają natężenie jak zmieniam obroty, choć na równych występuje to zjawisko. Żarówki oryginalne. Na wyłączonym silniku świecą równo.
Byłem w ASO nic nie znaleźli, sami zaproponowali kolejną wizytę tym razem do głównego elektronika jak określili. Po drugiej wizycie nie stwierdzili żadnych nieprawidłowości. Doradca klienta powtarzał, że pomiary ładowania były prawidłowe i że urządzenia diagnostyczne nie wykazały błędów w całym samochodzie. W czasie tych wizyt w ASO nie mówiłem nic o światle bagniku w tym czasie nie wiedziałem o tym, wczorajsze odkrycie. Również wczoraj zauważyłem, jak silnik schodzi z wysokich obrotów to w pewnym momencie światła mijania i oświetlenia wnętrza dokładnie w tym czasie delikatnie przygasły. Inne światła działają wzrokowo w sposób prawidłowy. Czytałem na Internecie, że przyczyną może być regulator napięcia, akumulator, zła masa. Ja mam nadzieję, że w ASO to wykluczyli. Znajomy mówił żebym wymienił żarówki.
Jak przymusić ASO aby bardziej przyłożyli się do tematu, co ewentualnie myślicie o wymianie tych żarówek ( nie podlegają gwarancji, majątku nie kosztują, choć ja nie sądzę że to ich wina).