Autor Wątek: Wymiana radia  (Przeczytany 3485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline i30enjoyer

• HKP
  • **
Wymiana radia
« dnia: 26 Styczeń 2025, 11:34:45 »
Cześć, mam od niedawna i30 a w nim oryginalne radio bez bluetootha takie jak na niżej i czy różni się jakoś wymiarami od drugiego czy to są te same wymiary i będzie pasować?

Offline ZYGIniemce

• Giełda
Odp: Wymiana radia
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Styczeń 2025, 15:40:13 »
Kolego ja mam takie same z bluetooth,i będzie pasować, ja swoje wymieniłem na radio a androidem

Offline daniello1234

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Styczeń 2025, 19:31:37 »
Też przy wymianie  zdecydowałem zmienić  na android
Czego nie żałuję. Wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolony. 

Offline Ryszard12

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Styczeń 2025, 20:22:42 »
a jaki jest koszt wymiany na Android i gdzie to można zrobić i za ile ?

Offline ZYGIniemce

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Styczeń 2025, 16:55:21 »
Ja np kupiłem radio na allegro, ale to już ze 3 lata temu, kosztowało około 1000zl , wymieniłem sam , bardzo prosta sprawa , w zastawie były przejściówki , jestem zadowolony z radia ,z wyglądu też , pasuje idealnie jak orginalne , ma również antenę GPS

Offline Kedzior

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Dzisiaj o 14:26:24 »
Nie będę zakładał nowego wątku skoro sprawa dotyczy wymiany radia na takie z androidem :)
Wymieniłem fabryczne radio z bluetooth (to bez nawigacji) na radio z Ali z androidem. Podczas próby instalacji kamerki cofania w tylnej klapie zauważyłem miejsce na fabryczną kamerę cofania chowającą się pod znaczkiem Hyundai w klapie. Jest tam też fabryczną wiązka zakończona wtyczką.
Czy ktoś próbował podłączyć radio od chińczyka z androidem i zainstalować fabryczną kamerkę cofania?
Czy jakoś trzeba przerabiać oryginalne złącza podłączane do radia, czy może one już tam są przygotowane pod taką operację?
Czy chińczyk wykryje fabryczne radio?
Zacząłem się zastanawiać bo ta kamerka dołączona do radia jakoś mało estetycznie wygląda przy tablicy rejestracyjnej. Załączam zdjęcie radia oryginalnego, chińczyka oraz miejsca w klapie na oryginalną kamerę cofania.