Autor Wątek: [Scoupe gt] Następny prblem.  (Przeczytany 7279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cibor

• Gość
[Scoupe gt] Następny prblem.
« dnia: 02 Listopad 2008, 17:48:56 »
Dziś chciałem ruszyć dość szybko. Czerwone Żółte i jazda.... Jedynka gaz do 4 tys, sprzęgło zdjęcie z biegu już chcę wrzucić 2 drążek wchodzi i hhhhhhhrrrrrruuuuppppp zgrzyt jakbym nie wcisną sprzęgła i problem.... Odpuściłem i lżej wrzuciłem jakoś weszło no ale coś się stało.... Nie zawsze się to dzieje a wygląda to tak jakby coś trzymało drążek na luzie... Chodzi jakoś miękko maślano ale zarazem stały dziwny opór... Odczucie jest takie jakby bieg nie wchodził........ Ale siedzi.... W tym przypadku nie idzie zmienić szybko biegu.... co się mogło stać..... Proszę o rade bo już mam dość tego samochodu... Ps. Problem z dwójką miałem zawsze synchronizatory... A teraz już wszystkie biegi.... I jakby samochód gorzej jechał.... Czyżby koniec?

kml

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopad 2008, 19:48:31 »
Cibor, raczej bez rozebrania skrzyni nikt Ci nie wywróży co się dokładnie dzieje. Jeżeli to nie sprzęgło/wysprzęglanie to zdecydowanie masz problem ze skrzynią...

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Listopad 2008, 21:37:15 »
Zaraz po napisaniu posta bylem się przejechać... Katowanie opór i wszytklo oki... dziwne....

kml

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Listopad 2008, 21:43:28 »
Cibor, jezeli bedziesz mieć okazję to obadaj wysprzeglanie etc ale w miarę możliwości skrzynie i tak bym dał do przeglądu - no chyba że się żegnasz z samochodem lada moment.

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Listopad 2008, 22:01:20 »
kml, nie raczej się nie żegnam... I tak mam do wymiany sprzęgło + wysprzęglik.... hhhmmm ile może kosztować taki przegląd skrzyni i gdzie go przeprowadzą... A widzę że z W-wa jesteś więc pewnie wiesz... Polecisz coś?? Zastanawia mnie tylko ten dziwny objaw na luzie taki z oporem drążek chodził na boki maślano....

maspex

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Listopad 2008, 00:30:45 »
tak szybko biegow nie zmieniaj bo Ci linka peknie jak u mnie :D kupilem caly mechanizm z linkami,wymienilem caly komplet i tak samo mi drazek chodzil...jak w 20 letnim polonezie i bardzo miekko,zmienilem potem na moj stary mechanizm zostawiajac linki i normalnie sztywno,zajrzyj pod meszek,moze cos tam powoli zaczyna sie robic.

kml

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Listopad 2008, 06:25:56 »
Cytat: "Cibor"
kml, nie raczej się nie żegnam... I tak mam do wymiany sprzęgło + wysprzęglik.... hhhmmm ile może kosztować taki przegląd skrzyni i gdzie go przeprowadzą... A widzę że z W-wa jesteś więc pewnie wiesz... Polecisz coś?? Zastanawia mnie tylko ten dziwny objaw na luzie taki z oporem drążek chodził na boki maślano....

Mogę Ci dac ew namiar na warsztat gdzie ja generalnie robie samochód ale co jest centrum W-wy. Pogadałbyś z nimi i może Ci dadzą namiar na "skrzynkowców" Samo wyciągnięcie skrzyni to w Warszawie ~ 350 PLN i więcej w zależności gdzie etc.

Jak cos to pisz na priv, wieczorem mogę Ci namiar dać ;)

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Listopad 2008, 17:14:39 »
maspex, A czy możliwe jest aby linki się poluzowały?
kml, Zawsze się przyda ;)

maspex

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Listopad 2008, 21:02:55 »
tak,jak Ci sie bodajze lewa poluzuje to wiekszy skok na boki masz,jak prawa to raczej odpowiada za wychylenia drazka przod-tyl, zdejmisz meszek i dokrec lewa linka kluczem troche i zobacz czy Ci bardziej odpowiada ruch drazka

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Listopad 2008, 18:45:05 »
No i sprawa się rypła.... Tzn skrzynia się rypła... Wybierak piiiizzzzzddd... No i nowa skrzynia wita....

Kurcze to już wszystko nowe oprócz turbo....

Pyros

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Listopad 2008, 19:34:30 »
Nowa czy używana :-P ? Bo to różnica ;-)

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Listopad 2008, 07:31:53 »
Trafiłem używkę za 250 zl

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Listopad 2008, 11:31:53 »
Automata zapodaj :lol:

Pyros

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Listopad 2008, 20:32:59 »
Najgorsze jest to,że nie masz pojęcia co to za skrzynia. Możesz trafic podobne padło :-/ Ale tego Ci nie życzę :-P Daj znać jak Ci poszło i ile dałeś za wymianę.

Cibor

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Listopad 2008, 21:30:41 »
Aż się boję pomyśleć ile zabulę.... Do tego sprzęgło... Fura do garażu i na sezon letni dopiero odpalam... Projekt rusza szybciej niż myślałem.... Gorsza niż moja stara to nie będzie... Uszkodzony synchro dwójki, Jedynka cieżko wchodząca, wstecznego klinujące się biegi i chodzące jak w traktorze...