Autor Wątek: [Santa Fe CM] gniazdo zapalniczki  (Przeczytany 2835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pjastrzab

• HKP
  • **
gniazdo zapalniczki
« dnia: 15 Grudzień 2024, 17:39:14 »
Witam 
Syn   wysiadając  z samochodu szarpnęła kablem tak ze rozleciała się ładowarka i zrobiła zwarcie  .
Tak wiec na jednym gnieździ  z przodu 12v  jest a na drugim prądu  brak  z tylu miedzy fotelami  brak zasilania  a w bagażniku już jest  .
 czy może ktoś wie gdzie  znajdę bezpiecznik  od gniazd  prawego przedniego i tylnego
Pod  kierownica sprawdzałem  i wszystkie bezpieczniki są ok   z kolei  na schemacie znalazłem tylko  1 bezpiecznik od gniazda zapalniczki,

dziękuje za informacje z góry

Offline bandzior13

• Giełda
Odp: gniazdo zapalniczki
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Grudzień 2024, 22:43:43 »
14   15А – Gniazdo zasilania dodatkowego wyposażenia w wykładzinie tunelu podłogowego - to pewnie ten
15   25A – Gniazdo zasilania dodatkowego wyposażenia w bagażniku
16   15А – Zapalniczka
Według poniższej strony.
https://autobezpieczniki.pl/hyundai-santa-fe-cm-2006-2012-skrzynka-bezpiecznikow/

Offline pjastrzab

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Grudzień 2024, 06:54:09 »
dzieki ale moje santafe  jest z 2017 roku 

Offline bandzior13

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Grudzień 2024, 21:39:22 »
Przepraszam mój błąd.

Bezpieczniki zapalniczki (gniazda zasilania) w Hyundai Santa Fe znajdują się w skrzynce bezpieczników tablicy rozdzielczej (patrz bezpiecznik „C/LIGHTER” (przednie gniazdo zasilania i zapalniczka, gniazdo zasilania bagażu)) oraz w skrzynce bezpieczników w komorze silnika (bezpiecznik „P/OUTLET” (przekaźnik wyjścia zasilania)).

https://autobezpieczniki.pl/hyundai-santa-fe-2017-2018-skrzynka-bezpiecznikow/

Offline ...kuba...

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Grudzień 2024, 10:01:52 »
Hej, miałeś problem ze znalezieniem bezpiecznika, bo zapalniczka to jedno gniazdo. W Hyundai jest tak, że jak są dwa gniazda to jedno to faktycznie zapalniczka, a drugie to gniazdo wyjście 12V o większej mocy - czyli jak kolega wyżej napisał „P/OUTLET” i nie nazywa się to już zapalniczka stąd mogłeś mieć problem ze znalezieniem bezpiecznika ;)

Offline pjastrzab

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Grudzień 2024, 00:12:42 »
Dzięki chłopaki za podpowiedzi  wszystko już działa
Spalony bezpiecznik w komorze silnika 25A
Jeszcze raz dziękuję