Forum > i30 GD
Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI
MichalAndrzej:
--- Cytat: MichalAndrzej w 09 Styczeń 2026, 12:15:48 ---I jak wygląda miska a raczej to co w niej było
Faktycznie sa jakieś osady ze względu na umiejscowienie śruby spustowej oleju.
--- Koniec cytatu ---
Pisałem wcześniej, że w misce czysto.
Pierwszy raz byłem u nowego mechanika po sąsiedzku. Przy odbiorze auta na tyle dobrze się zgadaliśmy, że następnym razem popatrzę dokładnie na auto od dołu i zobaczę dokładnie jak ta miska jest ułożona względem korka. Coś mi się wydaje, że ten RommieRen przesadzał mocno z niekorzystną pozycją miski.
daniello1234:
Jest trochę wyżej korek spustowy.
Ja pod sam koniec leje trochę nowego oleju ale tu bardziej chodzi o pozostałość płukanki.
Tak myślałem ze z tym syfem to troszkę przesada
Jeżeli ktoś robi wymiany po 30 tys to nie może być inaczej jak syf
MichalAndrzej:
Poprzedni właściciel mojego auta robił wymiany zgodnie z instrukcją czyli co 2 lata, ale że niedużo jeżdził, to wychodziło 2 razy co 20 tys. km i potem co 15 tys km.
Natomiast w instrukcji jest też napisane, że przy ciężkich warunkach eksploatacji dla 1.6 GDI olej wymieniać co 15 tys km/12 miesięcy a dla 1.6 t-gdi co 7,5 tys km/ 6 miesięcy.
Według instrukcji ciężkie warunki eksploatacji to właściwie wszystko oprócz jazdy w trasie ze stałą prędkością poniżej 140 km/h, czyli jazda miejska, w korkach, na krótkich odcinkach, w górach itp.
MichalAndrzej:
Odnośnie samego ASO.
Kilka miesięcy po wymianie oleju nie byli mi w stanie jednoznacznie powiedzieć, jaki olej wlali. Mówili że do wszystkich leją z jednej beczki. Jak powiedziałem, żeby zobaczyli co na beczce napisane, to kontakt się urywał i nie miałem siły się z nimi kopać.
Na fakturze Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30.
Jak pytałem ogólnie o historie z katalizatorem, to omijali temat, ale potem przy okazji innych rozmów usłyszałem, że przy odkupie ich aut od klientów sprawdzają czy katalizator nie jest uszkodzony.
Ogólnie dla mnie informacje z ASO nie są wiarygodne, wręcz wygląda to na "krętactwo".
"Oryginalne" części.
Kupowałem teraz w jednym sklepie internetowym 4 świece zapłonowe jako oryginalne czyli NGK (85 zł za sztukę).
Przyszła paczka ze świecami, otwieram i oglądam, a tam zadziory metalowe i ogólnie obróbka metalu niedokładna. Według poradnika ze strony NGK wyglądają na podróbki.
Sklep zaproponował wymianę ale się zraziłem i odstąpiłem od umowy na odległość i odesłałem towar.
Zamówię teraz w Intercars, zobaczymy co przyślą.
daniello1234:
Absolutnie nie chcial bym negowa%u0107. NGK.
Ale sam na sobie przekona%u0142em sie ze nie kupi%u0119 wi%u0119cej.
Denso mam sprawdzone.
Oczywi%u015Bcie irydowe
Nawigacja
[#] Następna strona