Forum > i30 GD

Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI

<< < (44/63) > >>

rafisz:
 widziałem ten film, ten silnik to konstrukcja specjalnej troski, pomijam juz ten katalizator, ale jak można tak sp..ć miskę olejową  :o żeby całkowicie pozbyć się ewentualnego szlamu jak powstaje podczas pracy silnika, trzeba przy każdej wymianie oleju odkręcać miskę olejową  :o przy prawidłowej konstrukcji miski, syf spływa z olejem... brawo hyundai, albo celowo tak zrobili żeby się psuło, albo stwierdzili że w ich kostrukcji olej popłynie w górę...  jeszcze się z takim podejściem nie spotkałem, a widziałem juz wiele ::)

daniello1234:
Faktycznie tak miska ma dość wysoko korek spustowy

robaszek127:
Ciekawe jakie muszą mieć chody w Europie, ze mają gdzieś tę wadę i nie naprawiają a w USA dostają wyrok i wymieniają silniki. Z drugiej strony w chińczykach też ładują silniki GDI i ciekawe czy w nich nie będzie nagarów i problemów z katalizatorami.

daniello1234:
//www.youtube.com/watch?v=o39_UR1bw9w

rafisz:
w usa ogólnie ludziska potrafią się skrzyknąć i wytoczyć pozew zbiorowy, nie jest to pierwszy przypadek, dużo większe koncerny od hundai/ kia naprawiały samochody po przegranych procesach, moze prawo w stanach lepiej chroni nabywców, tego niestety nie wiem, a u nas w eu ja nie słyszałem o czymś podobnym (mam na myśli pozew zbiorowy)

ta miska to ewidentny błąd konstrukcyjny

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej