Forum > i30 GD
Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI
robaszek127:
A o tym, że producenci nie kwapią się z naprawą wad to poczytaj sobie o silniku 1.2Piuretech co był poprawiany kilka razy i nadal są z nim problemy. Do tego nie przyznają się wprost, że dali ciała. W takim BMW przez przeciekający EGR nie jeden samochód poszedł z dymem zanim uznali winę i zaczęli je wymieniać. A z innej beczki taki Boeing też dopiero przyznał się kombinacji i oszczędności jak dopiero dwa samoloty się rozbiły i to nowe.
BazyliP:
Ale te samochody trzaskane są od lat w wielkich ilościach.
Mechanik w garażu jest w stanie zrobić mapę i zmodyfikować soft, a nie zrobi tego wielki koncern, skoro taka
usterka może go to narazić na straty ?
Miałem cztery Hyundaje, zawsze nowe z salonu, każdym przejechałem około 100 - 120 tysięcy , teraz mam piątego z przebiegiem 35 tysięcy.
Naprawdę wszystkie były niezawodne, nawet jeśli coś wysiadło to wymieniali i naprawiali bez problemu na gwarancji.
W sumie przez te wszystkie lata i cztery samochody, dwie sondy lambda , raz łańcuch rozrządu, raz mechanizm podnoszenia szyb.
Wiem, że producenci niechętnie przyznają się do błędów, ale nawet jeśli się nie przyznają to starają się je wyeliminować, w kolejnych rocznikach, albo przy okazji przeglądów lub akcji serwisowych.
robaszek127:
Tacy goście często pracowali w ASO i potem otwierają swoje zakłady. Często lepiej się znają niż fachowcy z ASO co tylko wymieniają części. Teraz jedzie się i potrafią wyprogramować EGR czy podkręcić moc i to nie za duży pieniądz. Więc jednak można się spodziewać, że ktoś kumaty zrobi poprawki w oprogramowaniu silnika.
Zibi.S68:
Tak mi się wydaje po oglądaniu filmików przeczytaniu na temat problemów ze silnikami GDI, że problemu nie maja tylko ci którzy robią duże przebiegi i w większości w trasie i nie stosują oszczędnej techniki jazdy oraz zmieniają samochody jak rękawiczki. Natomiast Ci którzy robią krótkie odcinki po zatłoczonych miastach i kupili używany samochód te problemy mają lub wkrótce je będą mieli. Jak wcześniej pisałem posiadam Kia służbowy z 1,6 GDI ciężko pali po nocy i oleju bierze ile chce, moc posiada ciągnie jak ta lala. Robiono nim krótkie trasy miasto i ja go użytkuję tak samo z uwagi na wykonywaną pracę. Przebieg 133 tys. to chyba niewygórowany, w rozmowie z mechanikami, którzy serwisują ta flotę powiedzieli, że 200 tys. przejedzie. Miałem kupić Konę ale jej nie kupię bo nie mam zamiaru później bujać się z naprawą tego silnika choć bardzo mi się podoba.
robaszek127:
Dużo ludzi także zabija silnik jeżdżąc w proponowanych trybach typu eco. Sami producenci wstawiają sugerowane zmiany biegów na bardzo niskich obrotach. U mnie jadąc 5 przy 1500obr już komputer zaleca zmianę na 6 gdzie sam już myślę nad zmianą na 4.
Nawigacja
[#] Następna strona