Forum > i30 GD

Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI

<< < (31/33) > >>

mayos:
Wrzucam zdjęcia cylindrów z Hyundai i30 z 2019 roku, 1.4 MPI 100KM G4LC. Przebieg 62tys km. Nie bierze oleju. Jazda spokojna eko. Zdjęcia zrobione dziś. Kompresja od 9 do 10. Ktoś umie to ocenić, wydaje się, że rysy pionowe są. Jakieś dziwne plamy na cylindrze, których nie rozumiem. Na zaworze czarny nalot.

elektron1234:
Witam Wszystkich
To już paranoja. Ludzie ja nie jestem silnikowcem ale lata pracowałem w dawnym Polmozbycie
na stacji obsługi i widziałem remontowane silniki bloki po przetoczeniu i honowaniu Przeciez zaraz przy honowaniu sa rysy.Silnik w końcu pracuje,a tłok chodzi góra dół i muszą rysy na tłoku spala się paliwo i musi byc nagar.
Jedyne zdjecie które by mnie osobiscie przekonało to tzw jajo na cylindrze.
Panowie zmnieniac olej co 10 tys kilometrów lub co roku Ja jeżdze na 0W30 Orlen i nie szukam dziury w całym No niestety jak silnik sie skonczy to kupie używke(na pewno nie bede remontował) i bede jezdził dalej
Pozdrawiam wszystkich

daniello1234:
Ryski są ale nie wiem czy one są głębokie raczej nie .
Plamy nie mam pojęcia. 
Ładne hony 
Oleju nie bierze i super.
Jak to mówią jezdzic obserwować.

Super ze ktoś w końcu oficjalnie dal fotki
Pokazał co i jak wygląda przy jakim przebiegu roku I modelu technice jazdy. 

Super . Oby autko służyło jak najdłużej. 

robaszek127:
Raczej jazda eco czyli małe obroty a wysoki bieg może zniza spalanie ale raczej nie służy silnikowi. Duże obciążenia na silniku wiec może stąd rysy na cylindrach. ja bym polecał jeździć trochę bardziej na wyższych obrotach a nie stosować eco jazdę.

daniello1234:
Dokładnie niskie spalanie to chyba jedyny plus.
Przy delikatnym obchodzeniu się z gazem

Tak sobie myślę czy owal w cylindrach to nie jest właśnie konsekwencja niskich obr
Próbując przyspieszyć lub jechać pod górę na niskich obrotach występuja bardzo duże opory niby auto nie drży przyspiesza ale jakim kosztem .
Tak się przyzwyczailiśmy żeby autko nie wyło ale przecież to normalne nic się nie dzieje 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej