Autor Wątek: dziwna sytuacja po zapaleniu się błędu afls  (Przeczytany 575 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adamek 1985

• HKP
  • **
dziwna sytuacja po zapaleniu się błędu afls
« dnia: 05 Grudzień 2024, 10:42:19 »
Cześć wszystkim. Dziś wsiadając do auta zauważyłem że po odpaleniu światła się poziomują po czym zapala się błąd afls i wtedy się zaczyna: gasną wszystkie lampki od poduszki powietrznej na kokpicie, przestaja działać czujniki parkowania i nie działa kontrolka zapięcia pasow ( nie mruga ani nie piszczy jadąc bez zapiętych pasów ) Może ktoś miał taki przypadek. Bezpieczniki sprawdzone.

Offline XT1097

• Giełda
Odp: dziwna sytuacja po zapaleniu się błędu afls
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Grudzień 2024, 11:30:42 »
Dziwacznie to wygląda. Może gdzieś wypadła wtyczka - wtedy bezpieczniki ok ale prąd nie dochodzi

Offline Cobra_JM

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudzień 2024, 21:19:44 »
Lub zaśniedziała wtyczka. Miałem tak kilka razy ale z innymi wtyczkami, wystarczyło oczyścić i "zakonserwować" preparatem. Przeglądnij WSZYSTKIE wtyczki w komorze silnika (często zalane przez wodę z kałuż) i zobacz co będzie. Wtyczki w aucie rzadziej korodują. Robię tak profilaktycznie po KAŻDYM zakupie nowszego używanego autka aby właśnie takie dziwolągi nie wyskakiwały. Po iluś tam latach użytkowania jest to ponownie wskazane !.
« Ostatnia zmiana: 09 Grudzień 2024, 21:30:49 przez Cobra_JM »

Offline Adamek 1985

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudzień 2024, 22:30:21 »
No i nagle wszystko się samo naprawiło. Pojeździłem teraz troszkę i zauważyłem że doświetlanie zakrętów raz działa raz nie.