Hej, tak jak w temacie zakupiłem Tuscona 2.0 Benzyna z 2007 roku i oczywiście każdego dnia odkrywam nowe przypadłośći. Jeżeli ktoś podpowie z góry wielkie dzięki!
1. Łożysko - kupiłem przekonany że to łożysko w zwrotnicy tak wyje, dzisiaj podniosłem auto i przy kręceniu kołem dźwięk jest w miarę normalny natomiast stukanie dochodzi z dalszej części jakby po śropdku auta czy tam też są dalej jakieś łożyska? Bo buczy podczas jazdy coraz głośniej.
2. słychać grzechotanie w okolicach prawego reflektora po 2-3 min od odpalenia, ma to związek ze światłami bo jak sa na mijania to brzęczy jak sa długie juz nie..
3. Ogrzewanie, wieje ale chłodnym. Temperatura w czasie jazdy i postoju jest ok. Jak wyłącze nawiew całkowicie i odczekam chwilę to przy ponownym załączeniu przez chwilkę leci ciepłe i później coraz zimniejsze. Obstawiam nagrzewnicę i tutaj pytanie czy płukał ktoś specyfikami i to pomogło? Czy jest w tym modelu jakiś zaworek do spuszczania płynu czy trzeb wąż w najniższym punkcie odpinać?