W dniu wczorajszym w moim samochodzie Hyundai i30 w ASO były przekładane całe komplety kół. Ściągnięte obręcze aluminiowe , założone stalowe obręcze. ( Opony pozostawały na felgach). Takie sezonowe przekładki wyłącznie w tym ASO, poza nim koła nigdy nie były ściągane ( co również napisałem w dalej wspomnianej reklamacji). Po przekładce koła w workach zapakowali mi do auta. Zawiozłem je do garażu wstępnie umyłem, bieżącą wodą i miękką szczotką. Zauważyłem na wewnętrznej części felg aluminiowych które były montowane z przodu, kilka uszkodzeń zagłębień, uważam że powstały podczas ściągania kół. Nigdy wcześniej ich nie było. Wykonałam fotografie opis i wysłałem do ASO na mail, godzinę ? po ich usłudze. Nadmieniam uszkodzenia występują tylko na felgach które pyły ściągane z przodu, oznaczone lp, pp.
W dniu dzisiejszym odpisali:
Dzień dobry,
W odpowiedzi na zgłoszoną reklamację informuję, że koła były w dniu 4 listopada 2024 roku w naszym serwisie demontowane z samochodu i włożone do Pana samochodu, podczas wykonywania tych czynności nie doszło do uszkodzeń widocznych na zdjęciach. Na przedstawionych zdjęciach w miejscach uszkodzeń widoczne są zabrudzenia, co wskazuje, że nie powstały one podczas demontażu kół w naszym serwisie.
W związku z powyższym zmuszeni jesteśmy odrzucić Pana reklamację w całości.
Z poważaniem / 감사합니다 / Best regards
Co autor ma na myśli o zabrudzeniu uszkodzeń?
Według mnie uszkodzenia wskazują na powstanie podczas ściągania a nie np. od kamieni. Napiszcie co o tym sądzicie,w szczególności czy te uszkodzenia mogły powstać w inny sposób niż przy ściąganiu.
Pozdrawiam