Forum > ix35 EL

Zakup IX 35.

<< < (2/3) > >>

Albi:

--- Cytat: Kamyk2018 w 05 Listopad 2024, 14:50:12 ---Obecnie posiadam Tucsona JM z 2004r. z silnikiem 2.0 crdi 113KM. Nie ma tam dwumasy ani DPF.  Silnik 1.7 parametrami jest taki sam jaki mam obecnie. Nie jest to demon prędkości, ale na moje potrzeby w 100% wystarcza. 90% jazdy to miasto. Obawiam się jedynie filtra DPF, który w jeździe po mieście może sprawić trochę problemów.
Czy coś jeszcze jest uciążliwe w tym modelu?

--- Koniec cytatu ---
.      Ja posiadam ix35 1.7 od roku i jeśli nie miałeś auta z dpf  to kup sobie bęzyne i będziesz spokojnie po mieście jeździł nie myśląc co 100 km czy filtr się nie wypala bo jak się wypala i przerwę to paliwo do oleju się dostaje . Wypalanie trwa około 15-18 km i przeważnie się zaczyna jak dojeżdzam do celu i wtedy dodatkowa trasa z 15 km  żeby to cudo wypalić i tu trudno mówić o oszczędnym silniku

XT1097:
O "życiu wewnętrznym" DPF w 1,7 znajdziesz masę informacji na tym forum ale też np na mojaceed.pl.
U siebie w 2.0 opanowałem ten problem usuwając usterkę oderwanej rurki impulsowej. Skutkuje to wypaleniami DPF co >500 km  ale nie jestem pewien czy ten filtr tam jest i co z niego jeszcze zostało.
Na pewno ogromne znaczenie ma software bo on tak naprawdę zarządza wypalaniem a ten w 2.0 jest z pewnością inny.

Kamyk2018:
Dziękuję za cenne informacje. Wybór padł na silnik 1.7 crdi. Teraz startujemy z poszukiwaniami tego jedynego. :)

robaszek127:
Bierz lepiej 2.0 tu juz dużo ludzie pisali o 1,7 do wadliwych panewek po częste wypalanie dpf co 150km.

Albi:

--- Cytat: Kamyk2018 w 08 Listopad 2024, 08:31:57 ---Dziękuję za cenne informacje. Wybór padł na silnik 1.7 crdi. Teraz startujemy z poszukiwaniami tego jedynego. :)

--- Koniec cytatu ---
  Przed zakupem proponuje poczytać o problemach jakie przysparza DPF chyba że masz w planach go usunąć to wtedy silnik super

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej