Forum > i30 PD

Błąd P2003, P2196

<< < (2/4) > >>

Albi:
Jaki masz przebieg bo jeśli masz zakopconą końcówkę wydechu to może wskazywać na uszkodzony dpf u mnie 200000 km i końcówka czysta

virus:
160 000 km i czarna końcowka, i dolewa ropy do oleju po wypalaniu.
Czy zaślepienie EGRa ma wpływ na temperaturę spalin przy wypalaniu?
Z tego co zauważyłem na Car Scanner, to przy wypalaniu EGR jest na 0%, więc niby zamknięty, ale po zaślepieniu tem spalin przy wypalaniu to tylko 480 oC, niby ni nie wypalił, ciśnienie różnicowane  spadł z 70 do 35 hPa przy 2000 obr.

virus:
IAlbi nie przybywa Ci oleju?

virus:
potrafiło dolać ponad 1/4 miarki, ale zauważyłem, że jak przy wypalaniu utrzymuję 1900-2200 obr/min to przybywa minimalnie. Ale nie wiem czy ubywa oleju i przybywa ON na tyle że poziom się utrzymuje, czy po prostu nie dolewa ON, bo wydaje mi się że na miarce olej jest zadszy.

virus:
Kolejne spostrzeżenia.
 Przy zaślepionym EGRze nie wyskakuje mi check (P2003) i komunikat "Sprawdź układ wydechowy". Zsuwa się również przewód doprowadzający powietrze do kolektora ssącego, dociśnięcie opaski nic nie daje. Czyżby wydech był przytkany, a przez to za duże ciśnienie spalin i przy otwartym EGRze za dużo spalin trafia do silnika???. Jakby tego było mało to zmniejszyło się ciśnienie różnicowe do koło 15 mBa przy około 1900 obr na 5 biegu. Czyżby DPF poszegł w pi...u?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej