Forum > Santa Fe SM
Zawieszenie przód problemy po wymianach
dannyx:
Tak ciśnienie jest dobre, próbowałem różnych ciśnień innych niż standardowe z naklejki.
Wydruku nie dostałem.
Tarcze wymieniałem tylko z tyłu a z przodu już powoli się kończą ale nie bije przy hamowaniu, więc to odrzuciłem. Piasta, nie wiem ale nic nie szumi przy jeździe. Amortyzatory i sprężyny również nie weryfikowane ale podobno wymieniane przez poprzedniego właściciela pare z 3-4 lata temu.
Wyjaśnienie mechanika i osób od zbieżności jest takie, że opony biły pewnie już od dawna tylko to bicie było tłumione na luzach na wahaczach i innych częściach gdzie były luzy i zostało to wymienione. Dwa razy miałem ustawioną geometrie i dalej ściąga i bije przy 60km/h i 120km/h.
Nie szukam narazie przyczyny już, poczekam na wymianę opon i znowu zaczne szukać jak to nie zniknie. Opony mają dobry bieżnik ale zaraz mija im 9lat więc tak czy tak do wymiany, pozatym są głośne. Po zimie zmienię na nowe i zobaczę czy to pomoże, chyba powinno bo to już by było naprawdę dziwne, bo poza tym biciem i ściąganiem po tych wymianach zawieszenie jest naprawde super.
robaszek127:
Taa drżenie tłumione przez luzy w zwieszeniu ;D Najpierw sprawdza sie montując inne koła lub chociaż zamienia się przód tyłem. Inaczej jak sam masz mechanik wymienia wszystko bo ty za to płacisz aż trafi.
klimek2:
I jak tam się udało wyszukać przyczynę?
Nawigacja