Autor Wątek: Niedziałająca regulacja lusterek zewnętrznych  (Przeczytany 2627 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AmebaMotoryzacyjnaI30

• HKP
  • **
Niedziałająca regulacja lusterek zewnętrznych
« dnia: 06 Październik 2024, 20:01:31 »
Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem Hyundaia I30 (2017r.) z silnikiem diesla 1.6 136km. Niestety, zmagam się z pewnym problemem dotyczącym lusterek zewnętrznych. Może ktoś na forum miał podobny problem i będzie w stanie rzucić na sprawę trochę światła.

Mianowicie:
- lewe lusterko zewnętrzne (kierowcy) reguluje się góra/dół natomiast nie reguluje się lewo/prawo
- prawe lusterko zewnętrzne (pasażera) reguluje się lewo/prawo natomiast nie reguluje się góra/dół (całkowicie odwrotna w porównaniu z lusterkiem kierowcy sytuacja). W obu lusterkach, w przypadku próby regulacji w niedziałających płaszczyznach, nie słychać w ogóle pracy silniczka.

Z początku myślałem, że winne mogą być styki w którejś z kostek więc zdemontowałem boczek drzwi kierowcy i przeczyściłem wszystkie możliwe elementy. Przeczyściłem też styki na kostce przy zawiasach od drzwi kierowcy a pojazdem. Niestety nic to nie dało.
Dodam, że pozostałe funkcje lusterek (składanie/ogrzewanie/kierunkowskazy) działają prawidłowo.

Czy ktoś z Was miał podobny problem albo przychodzi mu do głowy jakiś pomysł gdzie może leżeć przyczyna?

Dzięki i pozdrawiam :)