Forum > i30 GD

wahacz tył pytanie

<< < (2/3) > >>

daniello1234:

--- Cytat: robaszek127 w 17 Sierpień 2024, 22:08:13 ---Jeśli oryginał wahacz nie jest zardzewiały to lepiej wymienić tuleje. Tanie wahacze zamienniki typu NTY majątragiczną jakość choć wydają się dobrze zrobione. Sam wymieniłem przednie w getzie na nowe NTY i po 2-3latach były już gumy wybite i końcówka  z prawej strony do wymiany. Żałowałem ,ze lepiej było kupić używki ale oryginały.

--- Koniec cytatu ---

konkretnie napisane dzięki

daniello1234:
https://allegro.pl/oferta/tuleja-tulejka-wahacza-febi-bilstein-170261-13020985643

myślałem o ewentualnie takiej tulei

XT1097:

--- Cytat: robaszek127 w 17 Sierpień 2024, 22:08:13 --- i końcówka  z prawej strony do wymiany.
--- Koniec cytatu ---
Ale jaka końcówka na wahaczu była wybita? Ja nigdy, ani w Hyundaiu ani w Cee'd nie miałem wybitej żadnej tulei. Jedynie, jeżeli już to sworzeń wahacza, łączniki (przeguby) czy końcówki drążków kierowniczych. Wszystkie tuleje czy detalicznie czy z wahaczami były wymieniane "przy okazji kopania" w tym miejscu. Jakość elementów metalowych czy wahaczy czy ramy (a kupowałem też przednia ramę pomocniczą do cee'd) były bez zarzutu.

robaszek127:
Tak wymieniłem końcówkę kierowniczą  Kamoka plus wahacze NTY. Po tych 2-3 latach końcówka śmietnik, że oryginał wrócił spowrotem i nie miał luzu plus wymiana sworznia wahacza w tym NTY bo miał ogromny luz. Tak więc zamienniki to syf jakich mało.

XT1097:
Ok czyli sam wahacz.z tulejami w porządku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej