Forum > ix35 EL
[ix35 EL] wymiana oleju
valandil1:
To prawda, diesel potrzebuje więcej, ale Koledzy piszą też o rozbieżnościach w ramach jednego typu benzynowego silnika, chyba, że coś pokręciłem :mrgreen:
firefighter1:
--- Cytat: "Zibi" ---jestem w szoku ... zaproponowano mi wymianę oleju po 3000km, olej Castrol Magnetec, cena z filtrem i robocizna 670 zł, ktoś tu oszalał?
gdzie i za ile wymieniacie olej w Wawie?
--- Koniec cytatu ---
Daruj sobie tą wymianę po 3tyś. To jest zalecana a nie obowiązkowa.
Zibi:
--- Cytat: "firefighter1" ---
--- Cytat: "Zibi" ---jestem w szoku ... zaproponowano mi wymianę oleju po 3000km, olej Castrol Magnetec, cena z filtrem i robocizna 670 zł, ktoś tu oszalał?
gdzie i za ile wymieniacie olej w Wawie?
--- Koniec cytatu ---
Daruj sobie tą wymianę po 3tyś. To jest zalecana a nie obowiązkowa.
--- Koniec cytatu ---
już mam nagrany punkt wymiany, wszystko za 350 zł, złodziejom w białych kołnierzykach mówię "NIE"
Baca:
Mi proponowali wymianę po 2 000 km wymianę za około 380 PLN w Korea Motors na Toruńskiej. Z tego co mi powiedzieli nie jest to rekomendowane przez producenta ale przez dealera. Coś zaczeli opowiadać o jakichś opiłkach w silniku. Generalnie to olałem. Przy obecnym procesie produkcyjnym nie chce mi się wierzyć w jakieś opiłki w silniku :-D Wymienię dopiero na pierwszym przeglądzie.
ak_11:
--- Cytat: "Baca" ---Mi proponowali wymianę po 2 000 km wymianę za około 380 PLN w Korea Motors na Toruńskiej. Z tego co mi powiedzieli nie jest to rekomendowane przez producenta ale przez dealera. Coś zaczeli opowiadać o jakichś opiłkach w silniku. Generalnie to olałem. Przy obecnym procesie produkcyjnym nie chce mi się wierzyć w jakieś opiłki w silniku :-D Wymienię dopiero na pierwszym przeglądzie.
--- Koniec cytatu ---
Wymiana po 2-3 tys. km. wcale nie jest zalecana. Nie ma takiej potrzeby - dopiero po roku albo po odpowiednim przebiegu. Jeżeli ktoś proponuje/mowi, że trzeba po 2-3 tys. km to poprostu naciąga Was
Nawigacja
[#] Następna strona