Autor Wątek: Accent 2 - zarówka halogen  (Przeczytany 2573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kml

• Gość
Accent 2 - zarówka halogen
« dnia: 01 Listopad 2008, 15:40:18 »
Był już taki temat na poprzednim forum i dzięki niemu kupiłem sobie hb9 na zmianę. Niestety jedna zarówka mi poległa :( i wyglada na to że się strząchnęła czy cuś.

W aso koszt SZTUKI to 90 PLN <glupek2> w auto lamp Pabianicę 10 PLN ale niestety NIE MAJĄ tych zarówek i nie wiadomo kiedy bedą :(

typ US: 881
napięcie / moc: 12,8V / 27W
trzonek: PGJ13
Narva: 48040

881 12,8V 27W PGJ13

Wiem, że to nic waznego ale doprowadza mnie to do szału że mi nie swieci jeden halogen.

Czy macie jakies namiary na sprawdzony sklep z tymi zarówkami - chodzi o sklepy on-line. Próbowałem coś szukać ale efekt żaden

<pomocy>

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Listopad 2008, 21:44:18 »
Kolego w wawie masz Inter Team. U nich powinny być

kml

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Listopad 2008, 22:42:32 »
Cytat: "BartBartez"
Kolego w wawie masz Inter Team. U nich powinny być

Ale ja potrzebuje sklepu on-line a nie hurtowni :) Nie mam teraz totalnie czasu na jeżdzenie po 1 zarówke ;/

kml

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopad 2008, 19:25:49 »
Uwaga: auto lamp Pabianice mają te żarówki! Są dostępne.

Dodatkowo:

Jeżeli komuś nie świeci halogen któryś to nalezy wyjąć żarówkę i sprawdzić czy styki nie są zaśniedziałe. U mnie to było przyczyną nie świecenia. Trzeba wykręcić śrubę mocującą halogen, jest na górze po czym obrócić go i BARDZO DOKŁADNIE zaizolować miejsce gdzie się żarówki wkłada. Jest to fabrycznie zalane "silikonem" co nie zmienia faktu że woda tam się potrafi dostać i powoduje nie że samochód wygląda jak pirat.

W żarówce są końcówki męskie a na kablach zeńskie, standardowe i można to przerobić jeżeli styki są w bardzo złym stanie.

WSZYSTKO TRZEBA ULTRADOKŁADNIE ZAIZOLOWAĆ!!!!

Ja zrobiłem to w ten sposób, że założyłem żarówkę okręciłem wszystko bardzo dokładnie izolacją i dopiero wtedy ustawiłem halogen i wkręciłem śrubę mocująca.

Halogen jest przykręcany od góry a od dołu wkłada się go w "zacisk" tudzież miejsce mocowania.

Pamiętajcie, że śrubę wkręca się PRZEZ SPRĘŻYNĘ.