Autor Wątek: I30 PDE Otwieranie szyb z pilota  (Przeczytany 9998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lookaszpl

• HKP
  • **
Odp: I30 PDE Otwieranie szyb z pilota
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Sierpień 2024, 23:22:47 »
A co poza szybami można jeszcze u Ciebie włączyć? Ile kosztuje włączenie?

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Sierpień 2024, 07:54:14 »
Włączyć można różne rzeczy, wszystko zależne od rocznika i auta. Zamykanie, otwieranie  przy określonej prędkości samochodu, wł/wył czytania znaków drogowych, AEB,HBA,LKA... Itp. Cena uzależniona od rocznika, np od 2023 jest brama, narazie żadne urządzenie oprócz serwisu nie zeskanuje auta a co dopiero robić kodowania, czy programowania modułów. Do tego np serwis ma wył opcje konfigurowania szyb i nie włączy otwierania z kluczyka, wtedy cena takiej usługi szybuje do góry, np 1500zl za wł szyb w roczniku 2024.

Offline mrluck

• HKP
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Sierpień 2024, 10:58:54 »
Hej.
Cena uzależniona od rocznika, np od 2023 jest brama, narazie żadne urządzenie oprócz serwisu nie zeskanuje auta a co dopiero robić kodowania, czy programowania modułów. Do tego np serwis ma wył opcje konfigurowania szyb i nie włączy otwierania z kluczyka, wtedy cena takiej usługi szybuje do góry, np 1500zl za wł szyb w roczniku 2024.

Co masz na myśli pisząc, że "od 2023 jest brama"? Mam rocznik 2023 (Executive) i niedługo będę jechał na przegląd po 15000. Zastanawiam się o co ewentualnie mógłbym "pojęczeć"? Otwieranie / zamykanie szyb z kluczyka akurat by mi bardzo pasowało.

Pozdrawiam.

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Sierpień 2024, 12:59:52 »
Co masz na myśli pisząc, że "od 2023 jest brama"? Mam rocznik 2023 (Executive) i niedługo będę jechał na przegląd po 15000. Zastanawiam się o co ewentualnie mógłbym "pojęczeć"? Otwieranie / zamykanie szyb z kluczyka akurat by mi bardzo pasowało.
Brama czyli zabezpieczenie producenta przed nieautoryzowanym podłączeniem do samochodu. Są u różnych producentów nazwy, np sgw,fca,... Najnowsza która dopiero wejdzie nazywa się sermi😁
Każda z nich powoduje brak dostępu do skanowania,kasowania błędów, czy kodowania,programowania.
Dostęp będzie tylko w przypadku spełnienia wszystkich warunków producenta, a to nie tylko interface i ważna licencja.warunki są różne od składki ubezpieczenia do świadectwa niekaralności itp zależy od producenta.
Co do jęczenia to słyszałem że ASO ma zablokowaną tą opcję i nie włączy tego. Sprawdź dokładnie czy tobie to włączą.

Offline craft

• HKP
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Wrzesień 2024, 14:02:01 »
Jaki trzeba mieć układ przycisków celem włączenia otwierania/domykania szyb z pilota? Wszystkie szyby auto? Pytam pod względem Kony, ale tutaj w maksie wyposażenia była tylko szyba kierowcy z funkcją auto zamykania i otwierania. Pozostałe szyby trzeba trzymać zawsze. Pomijam fakt stosowania w 2024 roku guzików bez podświetlenia w drzwiach pasażerskich :o

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Wrzesień 2024, 21:19:28 »
Dotychczas robiłem tylko otwieranie z pilota po przytrzymaniu dłużej guzika i wszystkie szyby się otwierają. Czym wyższy rocznik tym większy wybór w konfiguracji. Oczywistym faktem jest że muszą być odpowiednie przełączniki itp.

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Październik 2024, 12:57:46 »
Powinno to być bez żadnego problemu do włączenia. Ale na 100% nie powiem. Uwaga pierwszy co się zgłosi z bieda wersją 2017 ma to za free, żeby potwierdzić że działa z wpisem na forum.
Chyba będzie pierwszy z biedawersją, więc będziemy wiedzieć czy można w takiej wersji dołożyć otwieranie zamykanie szyb z pilota.

Offline draco40

• Giełda
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Listopad 2024, 15:45:04 »
Możesz coś więcej czy poszło? Pytam pod kątem i30 2018r i otwierania/domyku szyb z pilota

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Listopad 2024, 08:24:25 »
Gość, się nie pojawił, najniżej robiłem 2019.

Offline draco40

• Giełda
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Listopad 2024, 21:32:38 »
A możesz coś więcej ile będzie mnie to kosztować? Czy jest szansa że coś się wysypie po interwencji?

Offline malerikula

• Giełda
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Listopad 2024, 09:45:57 »
A możesz coś więcej ile będzie mnie to kosztować? Czy jest szansa że coś się wysypie po interwencji?

W roczniku 2018 900zł. Z elektroniką jest tak że zawsze się może coś stać. Przy tej usłudze nie jest wymagane ani podłączenie online, stabilizacja napięcia,też nie jest potrzebna, jak np ma to miejsce przy update. Nie nazwałbym tego interwencją, gdyż jest to robione za pomocą oprogramowania producenta.
« Ostatnia zmiana: 25 Listopad 2024, 09:47:55 przez malerikula »