Forum > i30 GD
I30 GD pompa sprzęgła regulacja
daniello1234:
czy ktoś wymieniał z was pompkę z tego co tak na szybko spoglądałem na umiejscowienie
raczej akumulator podstawa akumulatora do wyjęcia czy coś jeszcze nie wiem.
ALen:
Cześć. Chwilę mnie nie było. A więc tak. Jarzmo pompy było owalne o prawie dwukrotnej długości (szerokości sworznia). Sworzeń był ok, bez luzów, wytarcia czy naderwania. Faktycznie tworzywo z jakiego jest jarzmo pompy jest do niczego. Można go skrobać nożem i to bez specjalnej siły. A swoją drogą - trzeba wyjmować akumulator i podstawę bo jest trochę grzebania przy wężykach. Ale nie ma tego złego - można (a nawet trzeba) przy okazji wymienić filtr paliwa (diesel). Sprzęgło jak nowe
daniello1234:
powiedz mi oprócz wyjęcia akumulatora podstawy co zrozumiałe
czy jest problem z jej wydostaniem jej jak jest zabezpieczona między kabiną a komorą silnika
jak odpowietrzanie sprzęgła
jak byś mógł bardziej opisać widziałem że pompkę chyba trzeba przekręcić bo ma zgrubienie w kształcie kwadratu czy dodatkowo jest czymś zabezpieczona
XT1097:
Wpisz sobie na www.partsouq.com swój nr Vin i znajdź rysunki zlozeniowe - tam widać jak ona jest mocowana. Pewno do przegrody silnika. A odpowietrza się na wysprzegliku, czyli na dole dlatego trzeba pompować pedałem w celu odpowietrzenia.
ALen:
tu masz całkiem niezły filmik jak wymienić pompę
//www.youtube.com/watch?v=g0xxp8dM7mQ
Nawigacja
[#] Następna strona