Forum > i30 GD

I30 1.6 CRDI - nierówna praca po odpaleniu silnika gdy jest ciepło

<< < (2/5) > >>

Emil_I30:

--- Cytat: XT1097 w 18 Czerwiec 2024, 13:54:47 --- (miałem mu kiedyś zostawić auto na noc zimą aby rano mógł sprawdzić pod kompem ale czasu nie znalazłem by podjechać).

--- Koniec cytatu ---
Nic nie zobaczy, wskazania otwarcia EGR są jak napisałem powyżej. Nierówna praca 30-40% praca równa 4%.

TomekZet:
To są wskazania u Ciebie, a nie wiesz jakie mogą być u mnie. Poza tym on nie chciał diagnozować nierównej pracy, a podwyższone obroty przy rozruchu na zimnym przy niskich temperaturach.

Emil_I30:

--- Cytat: robaszek127 w 17 Czerwiec 2024, 23:00:07 ---Gdy temperatura otocznia wynosi powyżej 15 stopni, po odpaleniu auto przez około 30 - 40 sekund pracuje nierówno. Gdy na dworze jest zimno objawu tego nie ma, wtedy również obroty silnika są wyższe, powyżej 1000. 
--- Koniec cytatu ---

Zaślepiłem EGR i problem ustąpił. Auto chodzi równo nawet obecnie gdy jest 30 stopni na dworze. Póki co błędu nie mimo braku wyprogramowania.

demon:
A możesz pokazać foto jak ty zaślepiłeś EGR?:)

Emil_I30:
Zaślepione za pomocą dedykowanej zaślepki z allegro w miejscu gdzie spaliny wchodzą w EGR (te dwie rdzawe śruby) zdjęcie z neta nie moje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej