Autor Wątek: [i30 GD] Kamera cofania w tylnym logo Hyundai  (Przeczytany 10245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline borys1966

• HKP
  • **
Wiązka kabli od świateł cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Listopad 2017, 20:52:44 »
Witam.
Zakupiłem ostatnio kamerkę cofania razem z lusterkiem i monitorem. Kamerkę planuję założyć w okolicach lampek oświetlenia tablicy rejestracyjnej. I teraz mam problem bo do kamerki trzeba podpiąć kabel  +12V  od światła cofania. W tej wersji auta lampy cofania są umieszczone w klapie i wiązka od nich wchodzi do rynny bagażnika od góry.
Może ktoś wie który bok tapicerki bagażnika trzeba wyciągnąć żeby znaleźć ten kabel , no i ewentualnie jaki to kolor. Niechciał bym pruć całego bagażnika ,a może te kable idą gdzieś podsufitką ?
Można się podpiąć do lampy bezpośrednio ale pozostaje kwestia którędy poprowadzić kabel żeby go nie odcięła klapa.

Offline kosmos2011

• Giełda
[i30 GD] Kamera cofania w tylnym logo Hyundai
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopad 2017, 19:15:21 »
Borys1966 zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat (może nie być tam odpowiedzi) i tam dopisz pytanie.

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7780&highlight=kamera
.

Offline borys1966

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopad 2017, 21:13:14 »
Dzięki .
Szukałem widocznie przeskoczyłem ten wątek. Ze zdjęcia wynika że trzeba szukać obok zwijacza pasów tylnych.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Listopad 2017, 21:21:41 »
Tak z lewego boku.

Offline borys1966

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Listopad 2017, 21:05:15 »
Jeszcze raz dzięki za informację , prawdopodobnie tam będzie również podpięta centralka czujników cofania bo na tym boku mam sygnalizator.
A tak na marginesie niema jeszcze książki zrób to sam po polsku? Mam ściągniętą do kia i hyundai ale po rosyjsku.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Listopad 2017, 21:22:39 »
II
.

Offline j_zet

• HKP
  • **
Odp: [i30 GD] Kamera cofania w tylnym logo Hyundai
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Październik 2024, 22:24:46 »
Witam, chciałbym zapytać o Wasze opinie na temat kamery cofania, czy montować oryginalną (w tylnym logo) czy lepiej zakupić zintegrowaną z ramką tablicy rej. Zastanawiam się czy ta w logo nie będzie się zacinać w okresie zimowym i jak z widocznością w nocy – te w ramce lub w oświetleniu tablicy, mają ponoć diody które w nocy polepszają jej widoczność.