Autor Wątek: Lampa Seamless Horizon Kona SX2  (Przeczytany 5534 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rewal

• HKP
  • **
Lampa Seamless Horizon Kona SX2
« dnia: 26 Maj 2024, 07:17:48 »
Witam, zauważyłem ciągle skraplanie pary wewnątrz klosza lampy, praktycznie codziennie, nawet teraz gdy temperatury są wysokie i świeci słońce. U mnie jest to po lewej stronie lampy patrząc z przodu, załączam foto. Po kilku godzinach zaparowanie znika by pojawić się następnego dnia. Problem w sensie użytkowania pojazdu to nie jest, ale może ktoś podpowie jaka jest przyczyna, a może to norma w tych lampach?

Offline januszp

• HKP
  • **
Odp: Lampa Seamless Horizon Kona SX2
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpień 2024, 23:19:27 »
Witam. kilka dni temu u mnie również zauważyłem to zjawisko. Po postoju na słonecznym miejscu wilgoć częściowo zanikała na środku listwy. Brzegi pokryte są grubymi kroplami wilgoci. Wczoraj sytuacja się wyjaśniła. Przestał świecić fragment listwy. Jutro wybieram się do serwisu i zobaczę jak wygląda obsługa gwarancyjna w tej firmie.

Offline Rewal

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Sierpień 2024, 06:27:08 »
U mnie działo się tak tylko zimą, teraz już nie zauważyłem, cała lampa świeci ok. Daj znać co stwierdził serwis i jakie podjął działania.

Offline traker

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Sierpień 2024, 14:05:16 »
Coś w tym jest w Hyundaiu Elantra CN 7   wersja smart rok produkcji 2021 , 1 rejestracja styczeń 2022  tez 3 krotnie parowały główne reflektory , serwis jeździć obserwować, znikło , czekamy na październik - listopad  8)

Offline januszp

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Sierpień 2024, 21:23:56 »
W załączniku zdjęcie mojej lampy. Diagnoza serwisu - do wymiany, problem - nie ma w magazynie. Czekam na dostawę a to może potrwać.

Offline Rewal

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Listopad 2024, 11:14:30 »
Ja byłem w serwisie z tym problemem 09.10.2024, zgłoszenie i decyzja lampa do wymiany. Dzisiaj telefon z serwisu nowa lampa już jest, umówiłem się na wymianę 22.11.2024, dam znać po wymianie co i jak.

Offline Rewal

• HKP
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Styczeń 2025, 11:04:38 »
Lampa wymieniona na nową w ramach gwarancji, narazie wszystko ok. Problem z parowaniem nie występuje.