Autor Wątek: Demontaz EGR , czujnik położenia wałka rozrządu.  (Przeczytany 2620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darkam123

• Giełda
Demontaz EGR , czujnik położenia wałka rozrządu.
« dnia: 19 Maj 2024, 17:09:06 »
Witam . Panowie podpowie ktoś jak wyciągać krok po kroku egr w i40 1.7 crdi oraz gdzie znajduje się czujnik położenia wałka rozrzadu? Występuje u mnie błąd p0018, świeci się check co jakiś czas i auto jest zamulone.

Offline Darkam123

• Giełda
Odp: Demontaz EGR , czujnik położenia wałka rozrządu.
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maj 2024, 23:20:10 »
Widzę że to forum to słabiutko przejdzie. 

Offline virus

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopad 2024, 08:38:00 »
Również to zauważyłem. Czyżby Hyundaie były aż tak za...cie bezawaryjne, że występujące usterki były incydentalne, czy wszyscy oddają do mechaników?
Tylko w mojej okolicy, to  albo mechanicy na widok Hyundaia z daleka krzyczą, że tym się nie zajmują, albo chcą wziąć kasę za diagnostykę żeby potem rozłożyć ręce z tekstem, żę wszystkie parametry w normie i nie widzą czemu tak jest.
« Ostatnia zmiana: 20 Listopad 2024, 08:44:58 przez virus »

Offline XT1097

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Listopad 2024, 08:54:55 »
Raczej to pierwsze : bezawaryjność. Ja miałem 1,6 CRDI D4FB i sprzedałem z nalotem 275 kkm, cały silnik w oryginale. EGR wyciągałem (i generalnie "kopałem w silniku") tylko dlatego, że szukałem pewnej wrednej usterki ktorej przyczyną okazała się banalna - wydech dotykał osłony wydechu i powodował przedziwne efekty akustyczne.
D4FB jest inny więc nie pomogę. Szukaj po YT, np taki filmik jak niżej.
Nie licz na to że na forum każdy rzuci się do pomagania jak nawet podstawowych ruchów nie robisz tzn szukania na YT