Forum > ix35 EL

Check Engine P0420

<< < (8/10) > >>

robaszek127:
Czyli ujmując krótki. Wymiana katalizatora na nowy dała tyle co nic. Więc wina leży gdzieś indziej. A stary katalizator może był jeszcze dobry. Typowe u mechaników czyli wymiana na nowe bo i tak klient płaci a oni mają dodatkową kasę na częściach.

yoda:
Ale nadal nie wiesz czy dali nowy? Błąd P0420 ewidentnie dotyczy katalizatora. Wystarczyło  wpuścić kamerę przez otwór po sondzie lub chociaż zajrzeć. Masz stary katalizator zobacz poświeć latarka popatrz. Ja swój stary sprzedałem.

yoda:
Od spodu jest osłona więc słabo z tym patrzeniem z góry też jest osłona. Musisz to sprawdzić i tyle jeśli jest na nim rdza no to nie jest nowy. Trochę widać. Trząsłem katalizatorem nic nie latało jeśli lata to jest zjebany i tyle bo penie pękł lub się rozsypał i jest stary.

robaszek127:
Raczej nawet jak jest osłona to powinno widać, że jest nowe wstawione czy nawet głupie śruby odkręcane. Nowy katalizator to i obudowa świecąca nową blachą. To, że mówią o lataniu czegoś to juz samo wskazuje na coś dziwnego. Może wstawili uszkodzony a może drugi stary kupiony na szrocie a policzone za nowe. To należy samemu sprawdzić patrząc od spodu auta. Będzie widać na 100%.

elektron1234:
Panowie to przecież by juz było skurw......two żeby widoczny element założyc stary a mówić ze nowy.Powodzenia życze bo ja szukałem usterki 2 tygodnie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej