Forum > ix35 EL
Check Engine P0420
robaszek127:
Ale aktualizacja map nawigacji to nie to samo co zmiana oprogramowania w silniku. Skoro ludzie potrafią wyłączać błędy, dpfa czy egr to i pewnie wpadli jak wyłączyć te cofanie spalin. Czy to działa nie wiem. Gdybym miał te silnik to bym się wtedy martwił czy to robić.
manual:
Oglądałeś filmik , żadnego cofania nie ma bo i nie ma egr 1.6 gdi
robaszek127:
To sobie zobacz inne filmy, gdzie masz wyjaśnione dokładnie sterowanie zaworami na wałku. Nie ma EGRu i przez to powrót spalin jest taki. I normalnie kruszący się katalizator by nie mógł niszczyć silnika.
elektron1234:
Witam Wszystkich
Przerabiałem temat katalizatora u siebie Soda pokazywała bogatą mieszanke,kontrolka check zapalała sie dopiero na wyzszych obrotach silnika ok 4000 Katalizator oberwany Wymieniłem na nowy
Powodzenia
yoda:
Zaworu EGR nie ma ale recyrkulacja spalin jest. Rozwiązane jest to inaczej niż zwykle. No cóż co ja za to mogę że mechanik się nie zna i nie chce się mu dowiedzieć nie my jesteśmy tu od dociekania i szukania danych na temat silnika. Od tego są mechanicy skoro jednak ktoś uważa że w jego aucie trzeba wymienić katalizator to jego sprawa. W moim przypadku 30% więcej mocy po wymianie a katalizator był z strzępach widziałem to osobiście. W kolektorze srebrzyły się drobinki jakby brokat myślę że to katalizator. Nie mi dociekać ani polemizować z mechanikami niech oni się ścierają we własnym gronie jeden mówi tak a inny inaczej.
Nawigacja