Forum > ix35 EL

Dpf 1.7

<< < (13/18) > >>

Franek61:
Problem w tym, że nigdy nie wiadomo czy tzw. używany w dobrym stanie jest naprawdę w dobrym stanie.

robaszek127:
Tym bardziej w tym 1.7 DPF ma raczej kiepskie opinie. Najlepiej to by było wywalić. Sam mam ale teraz latem wypalanie jest nawet ok 500km więc musi dalej być.

Franek61:
No to masz szczęście, bo u mnie co 100-150km i jest to uciążliwe. Myślałem o praniu, ale ponoć to nie pomaga, a cała usługa kosztuje około 1tys., więc pomyślałem, że lepiej kupić zamiennik za 1,5tys. i mieć spokój na dłużej, nawet jeśli on wytrzyma tylko 70tys.km a nie jak oryginał ok 150tys.km.

robaszek127:
Ja akurat mam fiatowskiego gdzie właśnie z dpf nie ma aż takiego problemu i latem wydłuża się właśnie dystans wypalenia. dlatego nie chciałem kupować takiego 1,7. Jednak gdyby miał wstawiać zamiennik dpf za 1700 to jednak wolałbym wyciąć go. Zamienniki to zło niestety i nie ma gwarancji jak to będzie służyło bo jednak dpf trochę jednak jest ważny dla kondycji silnika.

Albi:
Kolega wstawił do audi zamiennik za 2000zł i silnik do remontu podzielam twoje zdanie albo orginalny albo wyciąć jeśli ktoś sam naprawia to można się bawić w pranie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej