Forum > ix35 EL
Dpf 1.7
robaszek127:
U mnie włąśnie się zwiększyło aż się przestraszyłem bo program Dpf Monitor pokazał zapełnienie ponad 102-105% i dopiero wypalił na 17% wcześniej przy ok 400km i 95% wypalił na 18%. Chyba w hyundaiach jakoś inaczej działa dpf skoro daje wypalenie po 100km.
daniel89:
--- Cytat: Albi w 12 Maj 2024, 19:14:04 ---Cześć wycinać nie zamierzam ale nie wiem dlaczego teraz jak jest ciepło wypala się co 100 km a zimo było 400 km może się komuś przyda opcja że Star stop przy wypalaniu auto nie zgaśnie
--- Koniec cytatu ---
Wytniesz i jest to tylko kwestia czasu a jak nie wytniesz to wydasz worek pieniędzy i na koniec sprzedasz auto albo... jednak wytniesz. Przerabiałem temat i nawet jak wsadzisz nowy filtr lub przepłuczą go fachowcy bądź wypalą jakoś specjalistycznie to w 80% przypadków problem powraca w przeciągu tygodni. Jeździłem do różnych fachowców i zostawiałem pieniądze. Ostatniemu zapłaciłem 1200zł i wyciął dziada i jest spokój.
PS. Poczekaj aż zacznie się wypalać co 50km i częściej, sprawdzaj poziom oleju bo zapchany dpf potrafi zrobić psikusa i poziom oleju wzrasta. Nie życzę nikomu źle ale tyle co nerw przez to zjadłem to tylko ja i moja żona wie. Teraz spie spokojnie i gasząc silnik nie zastanawiam się czy coś się wypala czy nie. Ciesze się jazdą a auto nie mówi mi czy mam jechać bo trwa wypalanie i czy już mogę zgasić silnik i iść do domu.
Albi:
Witam wycięcie jest najskuteczniejszą receptą tylko jak diagnosta będzie miał obowiązek sprawdzenia dpf to nie przejdzie badań coraz głośniej o tym się mówi
Albi:
Czy może ktoś wymieniał na nowy dpf proszę o opinię i jaki producent
robaszek127:
Wstawianie nowego dpf pewnie spore koszt to lepiej wyciąć lub sprzedać i kupić inne auto. W hyundaiach co widzę jest ogromny problem z nimi a nie wiadomo czemu.
Nawigacja
[#] Następna strona