Forum > i20

Kilka pytań odnośnie modelu I20 BC3

<< < (2/8) > >>

mikida:
Nie wiem czy tak do końca komunikuje się po WIFI gdyż w moim wypadku jedynie po BT jest komunikacja natomiast android auto leci po kabelku. Co do samego WIFI to auto posiada takowy punkt dostępu lecz nie wiem jaki jest klucz aby się połączyć z WIFI auta.
ps. niech kolega poszuka gdzieś rozwiązania na nieszczęsny system czytania znaków(bo po odbiorze auta zacznie się super przygoda z systemem  :P ) który nijak ma się do rzeczywistych ograniczeń drogowych i ciągle tylko pika i pika i pika ,aż kur...... bierze :) Super inżynierowie stworzyli takiego bubla dla faktu aby tylko było bo UE wymaga !!!

Chris_M:

--- Cytuj ---Nie wiem czy tak do końca komunikuje się po WIFI gdyż w moim wypadku jedynie po BT jest komunikacja natomiast android auto leci po kabelku. Co do samego WIFI to auto posiada takowy punkt dostępu lecz nie wiem jaki jest klucz aby się połączyć z WIFI auta.

--- Koniec cytatu ---
Rzuć okiem tutaj:
http://webmanual.hyundai.com/DA_GEN2_V/AV/EUR/Polish/002_Features_pprojection.html#phoneprojection
tam jest nawet zrzut ekranu, jak skonfigurować połączenie wifi.

Ja na razie tylko teoretyzuję, bo termin odbioru mam dopiero na koniec nadchodzącego tygodnia, ale z tego co czytam, to system może pracować w jednym z dwóch trybów:
1) Android Auto
2) Projekcja smartfona, czyli zduplikowanie jego ekranu na ekranie samochodowego systemu, co w polskiej instrukcji błędnie zostało przetłumaczone jako "Wykrywania smartfonu". Dlatego w razie wątpliwości bezpieczniej jest zmienić język instrukcji na angielski.

mikida:
Zrobiłem dziś ponowny test połączenia telefonu jednak w dalszym ciągu bez rezultatu.
Zgodnie z instrukcją usunąłem wszystkie podłączone telefony i ponownie wykonałem konfiguracje i otrzymałem taki komunikat jak na zdjęciu  ;D
Więc pewno przyczyną takiego stanu będzie mój telefon :D

traker:
A po apple carplay działa bezprzwodowo z  iphona ?

Chris_M:
Zgodnie z tą instrukcją http://webmanual.hyundai.com/DA_GEN2_V/AV/EUR/Polish/002_Features_pprojection.html#id_h1_8 powinno działać, a jaka jest rzeczywistość, to musi ktoś wypróbować ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej