Forum > i20
Kilka pytań odnośnie modelu I20 BC3
hary6:
Witam, i20 Modern+Comfort+Led rok 2023 modelowo 2024 Android Auto jak i Carplay śmigają bez kabla.
Przyznam się że nawet nie zwróciłem uwagi czy było włączone wifi. Parowanie zajęło dosłownie kilka sekund.
Co do systemu czytania znaków to delikatnie mówiąc to jest tragedia :(
Może uda się to wyłączyć przy okazji wizyty na serwisie, bo zabawa z wyłączaniem tego przy każdym odpaleniu auta jakoś średnio mi się podoba.
Na co dzień nie jeżdżę tym autem ale nawet w czasie rozmowy telefonicznej z kierowczynią tego auta można oszaleć od pipczenia tego systemu.
mikida:
--- Cytat: hary6 w 24 Marzec 2024, 16:20:49 ---Witam, i20 Modern+Comfort+Led rok 2023 modelowo 2024 Android Auto jak i Carplay śmigają bez kabla.
Przyznam się że nawet nie zwróciłem uwagi czy było włączone wifi. Parowanie zajęło dosłownie kilka sekund.
Co do systemu czytania znaków to delikatnie mówiąc to jest tragedia :(
--- Koniec cytatu ---
Jaką wersję androida masz w telefonie i na jakim modelu telefonu sprawdzane działanie android auto?
Co do ostrzegania o znakach to mówiłem już że potrafi umilić jazdę :) I nijak ma się to do rzeczywistych ograniczeń na trasie. Kwestia dezaktywacji w serwisie może być problematyczna bo się zasłaniają zaleceniami UE i umywają ręce od tematu.
Chris_M:
--- Cytat: mikida w 24 Marzec 2024, 19:01:17 ---Co do ostrzegania o znakach to mówiłem już że potrafi umilić jazdę :) I nijak ma się to do rzeczywistych ograniczeń na trasie. Kwestia dezaktywacji w serwisie może być problematyczna bo się zasłaniają zaleceniami UE i umywają ręce od tematu.
--- Koniec cytatu ---
Chyba jedynym wyjściem będzie reklamowanie w ASO (aż do znudzenia) niewłaściwego działania systemu, że sygnalizuje istnienie ograniczenie tam, gdzie ono nie obowiązuje.
Najlepiej by było gdyby to naprawili, ale łatwiejsze dla nich raczej będzie stworzenie możliwości wyłączenia tej sygnalizacji.
hary6:
--- Cytat: mikida w 24 Marzec 2024, 19:01:17 ---Jaką wersję androida masz w telefonie i na jakim modelu telefonu sprawdzane działanie android auto?
Co do ostrzegania o znakach to mówiłem już że potrafi umilić jazdę :) I nijak ma się to do rzeczywistych ograniczeń na trasie. Kwestia dezaktywacji w serwisie może być problematyczna bo się zasłaniają zaleceniami UE i umywają ręce od tematu.
--- Koniec cytatu ---
Androida mam 11, telefon stary trzy letni Xiaomi.
Aktualizację Android Auto musiałem zrobić parę miesięcy temu bo jak podłączałem do Kia Sportage to domagało się aktualizacji do najnowszej wersji żeby połączyło, taki mi wyskoczył komunikat.
mikida:
--- Cytat: hary6 w 25 Marzec 2024, 19:17:14 ---Androida mam 11, telefon stary trzy letni Xiaomi.
--- Koniec cytatu ---
Ja niestety mam androida 10 i to będzie przyczyną braku komunikacji bezprzewodowej. Minimum android 11 do prawidłowego działania.
Nawigacja
[#] Następna strona