Autor Wątek: [ix35 EL] Kłopot z elektrycznym rozkładaniem lusterek  (Przeczytany 9257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rybka&Wieprz

• Gość
Jak w temacie...
Zaobsrwowałem  problem z elektrycznym rozkładaniem lusterek. Trzeba powciskac guzik kilka dobrych razy i w końcu lusterka się rozkładają.
Składanie natomiast działa za każym naciśnięciem guzika.
Doswiadczył ktoś tego?

Na razie to drobnostka, więc nie tracę czasu na serwis i spróbuję dojeździć do pierwszego przeglądu, ale... kiedyś lusterka mogą się nie rozłożyć:-)

malowany

• Gość
[ix35 EL] Kłopot z elektrycznym rozkładaniem lusterek
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maj 2012, 11:27:40 »
Ja nie mam takiego problemu, mi za to równo się nie otwierają i zamykają :D prawe lusterko szybciej, lewe wolniej... ot tak taki mały szczególik :D

rabex

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Maj 2012, 13:08:43 »
A u mnie czasami prawe lusterko nie otwiera się albo otwiera się do 1/3 - cóż taka właściwość..

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Maj 2012, 18:48:05 »
może tak się dzieje, gdy rzadko używacie składania.

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Maj 2012, 22:58:43 »
Cytat: "malowany"
Ja nie mam takiego problemu, mi za to równo się nie otwierają i zamykają :D prawe lusterko szybciej, lewe wolniej... ot tak taki mały szczególik :D

ja mam tak samo i używam praktycznie non-stop

Offline JanW

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Styczeń 2019, 19:07:41 »
Proszę o pomoc, mianowicie już drugi raz nastąpiła awaria w przełączniku sterowania lusterek. Polega na tym, że pod  przyciskiem składania lusterek nastąpiło zwarcie co spowodowało stopienia tej części elementu.  Miałem już coś takiego w ubiegłym roku, kupiłem nowy - używany panel i przez rok było OK. Po wymianie byłem na diagnostyce u elektryka i nie znalazł przyczyny. Mam zamówiony kolejny panel jak wymienię to mogę zrobić fotki tego uszkodzonego.
Czy ktoś miał podobne problemy?  Proszę o info i pomoc.