Autor Wątek: [i20 PB] [i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.  (Przeczytany 169677 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline de_assis

• Giełda
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
« Odpowiedź #90 dnia: 15 Wrzesień 2012, 12:33:29 »
A kto Cie linczuje? Stwierdzielm, ze pomysl jest kiepski dlatego ze w google translator wychodza strasznie wielblady, nie da sie tam przetlumaczyc "doslownie" czegos.

Co do moich oczekiwan od ASO i ludzi ktorzy tam pracuja to lepiej mi nie doradzaj, bo to nie czasy ze kazdemu trzeba dac pol litry wodki zeby laskawie zrobil cos za co i tak bierze pieniadze.

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 15 Wrzesień 2012, 17:45:42 »
Panowie dajcie spokoj. Dzialamy we wspolnej sprwie i szkoda czasu na wymianę uwag nie na temat ...... Jutro postaram sie miec przetłumaczony tekst.

Offline Kudłaty_1975

• Giełda
« Odpowiedź #92 dnia: 17 Wrzesień 2012, 07:29:16 »
Poniżej tłumaczenie na niemiecki. Kolegę vvalery, z uwagi na możliwość uzyskania tłumaczenia na niemiecki, proszę o zlecenie zweryfikowania poniższego tłumaczenia i ewentualną korektę. Osoba, która zgodziła się pomóc w tłumaczeniu tekstu zrobiła to w miarę swoich możliwości. Sens jest jak najbardziej zachowany, ale nie jest to tłumaczenie słowo w słowo.

Im Namen der Inhaber der Hyundai i20 Autos gehören die staatlichen HyundaiKlub. pl helfen wir, die auf der (wahrscheinlich) defekt, über den Bau der Griffe.Viele unsere Mitglieder hat es beobachtet dieses Problem, das er bekundet się Lack durch die Türklinke und infolge dessen abzuwischen er führt zu Korrosion.
Die polnische Filiale der Hyundai antwortet nicht auf die Fragen während dieser Sache, die sind Klapp- durch Internetformular. ASO in den Rahmen der Garantie bemühen sie sich das Problem beseitigen, aber macht jede Station das selbst und den verschieden Methode, was garantiert ASO einen Mangel z. B. zu beheben nicht sie malen den zerkratzten Platz und vermutlich wird ein Problem zurückkommen.
Aus den Gesprächen ergibt er sich aus ASO, dass die polnische Filiale der Hyundai hat keine Empfehlungen nicht während dieser Sache ausgestellt und er hält kein Problem zu dringend, wegen auf den Ausschuss der Verbindung mit polnischer Filiale wenden wir um die Hilfe während dieser Sache.
Ich wäre Ihnen sehr dankbar, wenn Sie mir bald antworten würden.

Mit freundlichen Grüßen

Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla

btn

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 17 Wrzesień 2012, 16:32:14 »
tyle, co po niemiecku (roz)umiem:
das er bekundet się Lack
hę???
widzę też: defekt - jak rzeczownik to z dużej
no i jakaś taka interpunkcja niedbała

Offline Kudłaty_1975

• Giełda
« Odpowiedź #94 dnia: 17 Wrzesień 2012, 18:18:33 »
Przypał jak beret. Dopiero teraz to zauważyłem. Przepraszam. Stąd też moja wcześniejsza prośba o ewentualną korektę tekstu, o ile ktoś ma taką możliwość. Miałem nadzieję, że uda mi się zdobyć kontakt do mojego starego znajomego, który był redaktorem niemieckich publikacji i przekładał to na polski. No ale niestety. Może dopiero po tym weekendzie uda mi się go złapać. Także tekst do obróbki, lub olania. Jak kto woli. Ja będę się starał odświeżyć wyżej wspomniany kontakt. Jeszcze raz przepraszam. Trochę się pośpieszyłem z publikacją tego tłumaczenia

Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Wrzesień 2012, 13:25:28 »
Panowie poniżej opinia naprawdę dobrej dziewczyny z niemieckiego nt. naszego tekstu :

"Jacek, może to i ogólnie zrozumiałe, ale chyba dla Polaka. Dużo strasznych błędów ortograficznych. Warto to poprawić. Czy forum przetrzyma do jutra?"

Tak więc Panowie proponuję poczekać do jutra.
Przynajmniej tekst jest gotowy tylko obróbka ortograficzna jak widać i pewnie trochę gramatyczna. ;-)

Offline Kudłaty_1975

• Giełda
« Odpowiedź #96 dnia: 18 Wrzesień 2012, 18:47:57 »
Cytat: "vvalery"
Przynajmniej tekst jest gotowy tylko obróbka ortograficzna jak widać i pewnie trochę gramatyczna.  

Uffff. To dobrze, że to tłumaczenie, które zamieściłem, nie jest tak do końca spartaczone. Oczywiście pomijając powyższe zapewne słuszne uwagi. Tym bardziej, że mam zaufanie do osoby, która to dla mnie tłumaczyła. Wrzuciłem to w pośpiechu na forum metodą kopiuj – wklej no i … Jest lekka kompromitacja, ale przemocy nie będzie. Korzystając z okazji, jeszcze raz chcę Wszystkich przeprosić i również podziękować za to, że są tu osoby na forum, które mogły wyłapać błędy.

Osobiście prosiłbym, aby osobie, która będzie ten tekst „szlifować” udostępnić również to, co miało być przetłumaczone. Tekst jest zamieszczony kilka postów wcześniej i uwzględnia uwagi Forumowiczów. Może trzeba pewne zdania rozbudować, zmienić, lub napisać jeszcze raz inaczej.

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 20 Wrzesień 2012, 10:15:46 »
Oto poprawiony tekst. Mam nadzieję, że jest wszystko OK.

Wir alle sind die Besitzer der Autos der Marke Hyundai i20 und wir gehören HyundaiKlub.pl (der Funclub Ihrer Marke). Wir bitten Sie um die Hilfe um ein folgendes Problem zu lösen. Wir vermuten, dass es sich um einen Produktionsfehler handelt. Viele aus den Mitglieder unserer Gruppe haben observiert, dass der Türhandgriff   den Lack kratzt, was später zu der Korrosion führt.

Wir haben dieses Problem für die polnische Filiale von Hyundai vorgestellt (durch das Internetformular), haben wir aber leider keine Antwort bekommen.

Wir geben zu, dass ASO bemüht sich, in Rahmen der Garantie das Problem zu beseitigen. Jede Station macht das aber auf eigene Art und Weise, und nicht immer dieser Fehler endgültig beseitigt ist. Manche Stationen malen nur die gekratzte Stelle, wodurch die Korrosion nicht gestoppt wird.

Wir haben das Problem mit ASO diskutiert und aus diesen Gesprächen ergibt sich, dass die polnische Hyundaifiliale keine allgemeine Empfehlung in der Sache ausgestellt hat und das Problem nicht als häufig betrachtet – was im Gegensatz zu unseren Erfahrungen steht.

Deswegen, weil die polnische Hyundaifiliale eine Passivität und Kontaktschwierigkeiten zeigt, wenden wir uns mit unserer Bitte um die Hilfe an Ihnen. Wir würden für Ihre Hilfe in der Sache sehr dankbar sein, wir hoffen auch auf die ernsthafte Betrachtung. Aus unserer Seite könnten Sie dann eine gute Werbung bekommen, weil unserer Klub sehr bekannt in Polen ist.

Wir werden sehr dankbar, wenn Sie uns bald antworten würden.

Offline Jacaw

• Giełda
« Odpowiedź #98 dnia: 20 Wrzesień 2012, 10:29:07 »
To chyba powoli sprawa zbliża się do końca, teraz tylko ktoś z HKP musi to wysłać. Nie znam niemieckiego, ale jedno mnie zastanawia, czy w niemieckim też używany jest skrót ASO ?

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 20 Wrzesień 2012, 14:28:21 »
Pewnie ASO to po niemiecku inaczej. Moja tłumaczka wzięla to za skrót i nie wnikała co on znaczy. Ja niestety już jej głowy nie zawrócę bo wyjechała na delegację. Moze w necie sprawdzi ktoś kto ma jakie takie pojęcie o tym języku bo ja to ni chuchu. :mrgreen:

btn

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 20 Wrzesień 2012, 21:32:55 »
https://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&sa=X&ei=AG9bUJvVAYjEswbVg4C4Bw&ved=0CB0QBSgA&q=hyundai+autorisierte+service&spell=1&biw=1280&bih=724

Proponuję:
autoriesierte Werkstatt

skrótu nie znalazłem, zresztą Niemcy lubią długie wyrazy :D

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Wrzesień 2012, 20:49:26 »
To jak sprawa wyglada?
Tutaj widze ktos napisal tekst, druga osoba przetlumaczyla i ktos z wladz Fan Clubu musi to wyslac? Uzytkownicy sie podpisuja jakos czy cos?

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 28 Wrzesień 2012, 16:47:49 »
Czy sprawa upadła czy coś się dzieje?

el capitan

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 05 Październik 2012, 06:48:33 »
Byłem wczoraj w ASO na przeglądzie lakieru i serwisant powiedział, że ponoć szykuje się akcja serwisowa w temacie obtarć od klamek (mają być wymieniane klamki i uszkodzenia, które powstały będą lakierowane)

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #104 dnia: 05 Październik 2012, 22:33:16 »
Cytat: "el capitan"
Byłem wczoraj w ASO na przeglądzie lakieru i serwisant powiedział, że ponoć szykuje się akcja serwisowa w temacie obtarć od klamek (mają być wymieniane klamki i uszkodzenia, które powstały będą lakierowane)

Dla mnie bomba ...

Pewnie zrobia sobie szkolenie na pierwszych szczesliwcach.