Liczę na to, że właśnie w poniedziałek będę miał to tłumaczenie na niemiecki. Ale jeśli szanowny Kolega vvalery będzie mógł załatwić tłumaczenie na niemiecki, to proszę nie rezygnować. Proszę również śledzić forum. W poniedziałek, jeśli tylko coś załatwię, to wrzucę. Jeśli nie, też się odezwę. Osoba zadeklarowała się, że przetłumaczy, ale to jakoś się w czasie odwleka. Im dłużej to trwa, tym mam mniejszą nadzieję, że to w ogóle nastąpi. Także prośba o pomoc do szanownego Kolegi vvalery, jeśli mi się nie uda zdobyć tego tłumaczenia. Poniżej zamieszczam tekst, który był tłumaczony na angielski, po uwzględnieniu uwag Forumowiczów:
"W imieniu posiadaczy samochodów Hyundai i20 zrzeszonych w HyundaiKlub.pl zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc w sprawie (prawdopodobnej) wady fabrycznej dotyczącej konstrukcji klamki. Wielu naszych członków zaobserwowało ten problem, który objawia się obcieraniem lakieru przez klamkę i w konsekwencji prowadzi do korozji. Niestety polski oddział Hyundaia w ogóle nie odpowiada na zapytanie w tej sprawie, które były kierowane do nich za pośrednictwem formularza internetowego. Wprawdzie ASO w ramach gwarancji starają się usunąć ten problem, jednak każda stacja robi to we własnym zakresie i różnymi metodami, co nie zawsze gwarantuje definitywne usunięcie usterki np. niektóre ASO jedynie malują zarysowane miejsce i zapewne problem powróci. Dodatkowo z rozmów z ASO wynika, że polski oddział Hyundaia nie wydał żadnych zaleceń w tej sprawie i nie uważa problemu za powszechny, co raczej kontrastuje z doświadczeniami członków naszego klubu. Niestety ze względu na bierność i brak kontaktu z polskim oddziałem zwracamy się z prośbą o pomoc w tej sprawie i liczymy na poważniejsze potraktowanie klientów, bo jak wiadomo nie ma lepszej reklamy niż zadowolony klient."
Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla