Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
weuek:
Po fokusie to rzeczywiście "fajnie" musi się jeździć i20. No, chyba że masz go jako drugie (jak mój mikuś, też ślamazarny 1.2 16V). Pojazdy nie do porównania pod względem prowadzenia, wygody, hałasu czy dynamiki.
To mój były focus był taki sam, jak te spotykanie przez ciebie octavie, bo miał diesla bez depeefa. Ale to nie była jego wada (mimo, że wąchałem ten smród przynajmniej 2 razy dziennie), bo auta z tym filtrem nie kupiłbym.
Musi ci ta rdza przy klamkach wyjść (tu, gdzie przy wsiadaniu widać), żebyś coś zauważył. Znam ten typ kierowcy. U takiego wszystko jest OK, nawet to, co w danym modelu nie istnieje.
:-)
Harun:
Tak, wyjdzie mi rdza samochodzie po 2 miesiącach od wyjazdu z salonu...
Czy ja porównuję focusa do i20? Focusa nie mam od dość dawna. Później jeździłem Astrą J z 2013. Teraz mam i20.
Nie masz pojęcia, w jakim stanie były moje samochody w momencie, w którym się ich pozbywałem, ale możesz sobie tworzyć dowolne teorie.
Z mojej strony koniec tematu, pozdrawiam.
weuek:
Zapewne uważałeś, że w rewelacyjnym.
Walery:
--- Cytat: "Harun" ---
--- Cytat: "weuek" ---
--- Cytat: "Walery" --- łuszczące się sreberko na klamkach wewnętrznych potrafiące skaleczyć rękę .
--- Koniec cytatu ---
Identyczna typowa usterka jest w corsie D
--- Koniec cytatu ---
Z moich doświadczeń:
- łuszczące się plastiki deski rozdzielczej - VW polo IV
- tandetne osłony przeciwsłoneczne - opel astra J
- tragicznej jakości plastikowe kierownice - ford focus MK2
Każdy samochód, którym jeździłem, miał jakieś wady, jeśli chodzi o wykończenie.
--- Koniec cytatu ---
Żona jeździ już prawie 3 lata Aygo. Wad - brak. Przepaść, otchłań i nie wiem jak jeszcze nazwać.
weuek:
Tak ostatnio wskazałem żonie na zaparkowane aygo-czy chciałaby po mikrze. No i się jej podoba, a to najważniejsze przy zakupie auta dla żony. Dodatkowo zachęciłem ją tym, że jeszcze krótszy. :-)
Tylko, że aygo to segment A (choćby po typowej gołej blasze na drzwiach można od razu poznać czy po braku tylnych nadkoli - tu się akurat nie przyjrzałem), a i20 i micra to B. Tak więc, nie są to rzetelni konkurenci. Segment A to auta takie... spartańskie. A takim B, choćby z najsłabszym silnikiem, to już można z miasta wyjechać.
Nawigacja
[#] Następna strona