Forum > i20

[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.

<< < (43/61) > >>

de_assis:

--- Cytat: "Kudłaty_1975" ---Szanowne Grono, chciałbym zapytać szczególnie użytkowników i20 po faceliftingu w kwestii klamek. Widzę, że są wpisy, że problem nadal istnieje, natomiast chciałem zapytać, czy jest to bardziej ukryte, mniej widoczne?

Pytam tylko dlatego, że po wymianie mechanizmu klamek jak i podkładek wydaje się być wszystko jak najlepiej. Podkreslam, wydaje się.
--- Koniec cytatu ---

jakie masz te podkładki?

Kudłaty_1975:
Są troszkę inne niż te poprzednie. W tych poprzednich często piłowano końcówki/noski (ratowanie sytuacji przez ASO) i te nowe podkładki są właśnie w tym miejscu inaczej wyprofilowane. Nie wiem jak to opisać, ale końcówki mają jakby krótki próg i w tym miejscu nie stykają się z drzwiami. Może inaczej, patrząc z góry na podkładkę sam nosek jest cieńszy niż reszta. Na oko maksymalnie 0,5 milimetra lub mniej. Klamka sama w sobie podczas otwierania też inaczej się prowadzi. Pierwotnie w pierwszym zakresie swojego ruchu (tak 1/5 pełnego wychylenia) przesuwała się w kierunku przodu i dopiero miała prowadzenie po łuku. Teraz tego efektu nie ma.

Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla

de_assis:
Aha, czyli jak rozumiem nie masz specjalnych gumek tylko mówisz o tych czarnych gumkach co są pod klamką i często w ASO piłowano im noski?
Myślałem, że Ci dali takie coś:

Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. Osadzenie grafik. Jedna nie działa! tekla

Kudłaty_1975:
Już kojarzę zdjęcia i wątek. Ziutek o tym pisał. Pozdrawiam przy okazji. Tak, to są te podkładki gumowe, co piłowali, tylko wersja najnowsza. Zapytam w ASO czy też mogą tak samo zrobić. Ale to przy okazji. No i brzęknę do ASO w Busku i zapytam, od czego wzięli te podkładki lub czy to jest ich wytwór w 100%. De_assis, dziękuję za pomoc

de_assis:
Hehe, ale za co dziękujesz?  ;-)  To ja sie raczej Ciebie pytam, bo mówisz, ze masz chyba problem z głowy, bo masz jakieś podkładki spiłowane, a ja chciałem ustalić czy mowa o tych gumkach ze zdjec czy mowisz o tych normalnych czarnych podkladkach co sa od nowosci przy klamkach. Ja mialem niby wymieniany mechanizm klamek z Busku, i miejscowe malowanie, ale na wiosne chyba trzeba bedzie znowu cos z tym zrobic i  jak slysze ze ktos z tym sobie dal rade to pytam o dobra metode, te gumki ze zdjec sa chyba widoczne, ale tyle co widac to nic, wazne zeby nie scieralo lakieru.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej