Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

S-coupe LS szarpanie

<< < (6/34) > >>

Pyros:

--- Cytuj ---Zapraszam do lektury starego forum. Tam opisałem mój przypadek
--- Koniec cytatu ---

Spróbowałem przeczytać ten temat lecz cięzko go ogarnąc :-/ U mnie objawy występują raczej w ciepłe dni i samochód dławi się w przedziale 2tys-3tys obrotów. Poniżej i powyżej zero problemów idzie aż do odcięcia :-P Nie mam też problemów z utrzymywaniem stałej prędkości lub gasnięciem. Wszystko jest ogólnie cacy,jedynie troche przerywa przy przyspieszaniu :-? Jakiś czas temu wyczyściłem pobieżnie przepustnicę(była b.brudna)i wszystko się uspokoiło na prawie 2 miesiące. Zastanawiam się co to może być,bo trochę to mnie wkurza....choć nie jest to tak uciążliwe jak u np. Cendry :>

Cendra:
Pyros u mnie też było to delikatne, w końcu to ustąpiło po czyszczeniu tej złączki pod czujnikiem temp na obudowie termostatu(zostało tylko dziwne hamowanie silnikiem). Niestety dziś to już ie pomaga, a objawy nasiliły się, ale już nie będę się powtarzał...
Chyba spróbuje odłączyć wtyczkę od przepływki i zobaczę jak się jeździ, może to mi rozjaśni sprawę...

on86:
Cendra pamiętaj że ja sprawdzałem go na postoju na biegu jałowym (na luzie) :!: :!: :!:
nie jeździłem na odpiętym p.p.

mariusz:
jak odepniesz przeplywke pojedziesz czaasem bedzie przerywac i jak ja odpiolem spalanie bylo nienajgorsze ale od jakiegos czasu mam tak ze ja mu gas a on niechce sie zbierac idzie dop od 3000 czyscilem przepustnice ale nic czy to moze zapchany tlumik moze i mi ktos pomoze bo ostatnio tak uslyszlaem od mechanika ze to moxe byc zapchany tlumik :/

on86:
powiedz tylko z którego roku jest twoja coupetka :?:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej