Forum > i30 FD

Problem z odpaleniem po dłuższym postoju przy niskim stanie paliwa

<< < (2/2)

bobekos:
Ale gdzie znajdę w i30 ten zaworek odpowietrzania baku?

robaszek127:

--- Cytat: daru007 w 23 Wrzesień 2023, 10:18:34 ---Ja też mam podobnie, staram się mieć benzyny od 1/4 baku wzwyż przy korzystaniu z LPG.
--- Koniec cytatu ---
Odkręć sobie pompę paliwa skoro nie chce zapalać. U mnie w getzie tak się zrobiło od razu. Zapalał dopiero jak długo kręciłem i łapał na ciepłym na gazie. Potem wystarczyło polać benzyny na filtr i zapalał od razu.
Wymieniłem pompę paliwa i sitko. W pompie pewnie już była wymieniana brakowało uszczelki na łączeniu obudowy pompy z pływakiem plus jedna ta u gór była zgnieciona. Po wymianie pompy i dołożeniu uszczelek własnoręcznie zrobionych śmiga i zpala jak nowy.

daru007:

--- Cytat: robaszek127 w 24 Wrzesień 2023, 12:25:13 ---Odkręć sobie pompę paliwa skoro nie chce zapalać. U mnie w getzie tak się zrobiło od razu. Zapalał dopiero jak długo kręciłem i łapał na ciepłym na gazie. Potem wystarczyło polać benzyny na filtr i zapalał od razu.
Wymieniłem pompę paliwa i sitko. W pompie pewnie już była wymieniana brakowało uszczelki na łączeniu obudowy pompy z pływakiem plus jedna ta u gór była zgnieciona. Po wymianie pompy i dołożeniu uszczelek własnoręcznie zrobionych śmiga i zpala jak nowy.

--- Koniec cytatu ---
Ale też miałeś problem jak paliwa było mało a jak zatankowny na full to palił od strzała?

daru007:

--- Cytat: piejar w 23 Wrzesień 2023, 11:07:25 ---Sprawdźcie to co wam napisałem. Zaworek odpowietrzania baku.

//www.youtube.com/watch?v=cG0vPoT6ej0 :-\

--- Koniec cytatu ---
Dziś mechanik mówi że sprawdził zaworek i że komputer pokazuje że działa poprawnie. Poprzedni właściciel twierdzi że problem pojawił się po wymianie baku.

piejar:
Nie jest ważne co pokazuje komputer tylko czy zaworek jest szczelny. Nie może przepuszczać fałszywego powietrza z baku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej