Forum > i30 GD

Program diagnostyczny.

(1/4) > >>

marcini30:
Panowie mam pytanie Czy moglibyście mi polecić jakieś działający program diagnostyczny dzięki któremu mógłbym sprawdzić działanie PDF i wtryskiwaczy w hyundaiach z silnikiem diesla.
Mam na myśli diagnostykę przez gniazdo OBD2 nie ma to dla mnie znaczenia czy będzie na Androida czy będzie na laptopa.

malerikula:
Gds, g scan-wtryski i dpf, sam dpf thindiag, na końcu aplikacje typu sdprog.

rafal89w:
Panowie! Czytam różne wątki po całym forum nt. kabli i programów diagnostycznych i powiem szczerze, że nic z tego nie kumam. Do tej pory miałem Grande Punto. Kabelek kupiłem w 2016 roku z przejściówką, do tego miałem Multiecuscan i miałem podgląd do każdego możliwego Fiatowskiego modułu. Kabelek kosztował 130 zł...
Teraz czytam o kablach do i30 takich, siakich, o lutowaniu pinów...

Kurcze, potrzebuję po prostu kabelek + program, który pozwoli mi odczytać błędy, skasować je (najlepiej również w modułach bezpieczeństwa), zrobić jakąś diagnozę, coś skonfigurować, włączyć/wyłączyć jakąś funkcję w i30 1.6 GDI. Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi w tym pomóc?

dsider:

--- Cytat: rafal89w w 09 Styczeń 2025, 14:28:06 ---włączyć/wyłączyć jakąś funkcję w i30
--- Koniec cytatu ---
marzyciel - takie opcje w Hyundai/Kia, jeśli w ogóle, to tylko na sprzęcie za kilka..naście tysięcy np. G-scan Zenith     

malerikula:
@Rafal98w zobacz podglądowo tu Zenith Z7 pro w akcji //www.youtube.com/watch?v=4b5KBNk1aBQ

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej