Forum > Atos / Atos Prime
[Atos Prime] Opony wielosezonowe do małego samochodu - opini
Siergiej:
Chyba teściowej :D
legenda:
Coś co jest 100% pewne to wielosezonowe jednak przez lato stawiają większy opór tarcia co powoduje większe zużycie paliwa. Moim zdaniem lesze są sezonówki a jeśli chcemy na nich przyoszczędzić to po postu kupić drugi komplet felg i nie musimy wydawać na przekładkę ino pozostaje przełożenie i wyrównanie ciśnienia ;-)
Waldi:
szczegolnie ze na wulkanizacji zmiana opon to 80zl, pewnie za chwile bedzie 90, a na nastepne lato 100
Siergiej:
Gdzie tak drogo? Na śląsku w zależności od średnicy koła. 12'' 10zł. Z czego jedno zapasowe, więc wymieniając 3 - 30zł.
Ale z felgami jest wygoda. Nie trzeba stać w kolejkach. Ja za swoje dałem 120zł + przesyłka.
Tak, jak kolega wyżej pisał...trzeba tylko pamiętać o ciśnieniu...i raz na dwa lata wyważyć.
legenda:
U mnie w okolicy w zeszłym roku skasował mnie wulkanizator 75zł oczywiście mi powymieniał że 45 przekładka 10 odważniki i wymiana 4 zaworów bo tak powinno się robić zawsze każdy po 5 zł :roll:
Teraz przy przekładce na letnie 55zł u innego speca więc różnica jest.
wszystko zależy gdzie robią i jak lub jak wykorzystują to że się ludzi nie znają :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona